Британката Катарина Джонсън-Томпсън и норвежецът Якоб Ингебрицен бяха избрани за

...
Британката Катарина Джонсън-Томпсън и норвежецът Якоб Ингебрицен бяха избрани за
Коментари Харесай

Джонсън-Томпсън и Якоб Ингебрицен №1 в Европа за октомври


Британката Катарина Джонсън-Томпсън и норвежецът Якоб Ингебрицен бяха определени за най-хубави спортисти в Европа при мъжете и дамите за месец октомври. Двамата получиха най-вече гласове на почитателите в Туитър, Facebook и Инстаграм. В анкетата в трите платформи гласоподаваха повече от 36 000 души.

 Джонсън-Томпсън детронира Тиам и сграбчи златото в седмобоя
При дамите международната шампионка в седмобоя Джонсън-Томпсън събра 4212 гласа и изпревари международните шампионки в скока на дължина Малайка Михамбо (втора с 3211 гласа) и в скока на височина Мария Ласицкене (трета с 3171 гласа).

Mad! Thank you for all your votes! Super happy about this https://t.co/V3vCOH160b
— KJT (@JohnsonThompson) November 11, 2019 Джонсън-Томпсън заслужи международната купа в Доха в седмобоя с 6981 точки, като с този резултат тя усъвършенства върха на Англия, който беше дело на Джесика Енис-Хил - 6955 точки от Олимпийските игри в Лондон през 2012 година
При мъжете най-малкият от фамилия Ингебрицен получи 8135 гласа за първата позиция. Той изпревари международния първенец в десетобоя Никлас Каул (втори с 4452 гласа) и планетарния отличник в мятането на диск Даниел Стол (трети с 2765 гласа).

През октомври Ингебрицен финишира пети на 5000 метра и четвърти на 1500 метра на Световното състезание в Доха. Той сложи и европейски връх на 10 км за юноши под 20 години с 27:54 минути.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР