Британката Катарина Джонсън-Томпсън е новата световна шампионка в седмобоя. 26-годишната

...
Британката Катарина Джонсън-Томпсън е новата световна шампионка в седмобоя. 26-годишната
Коментари Харесай

Джонсън-Томпсън детронира Тиам и грабна златото в седмобоя

Британката Катарина Джонсън-Томпсън е новата международна шампионка в седмобоя. 26-годишната състезателка реализира най-големия триумф в кариерата си до момента, триумфирайки на шампионата на планетата в Доха. Миналата година тя сграбчи златото и в петобоя на международното състезание на закрито в Бирмингам, само че довечера направи идната крачка и детронира Нафисату Тиам. Белгийката е европейска, международна и олимпийска шампионка в седмобоя, само че през днешния ден се раздели с планетарната си купа.

Джонсън-Томпсън завоюва с най-хубаво достижение в света за сезона - 6981 точки. Тиам се пребори за среброто с 6677 точки, а трета се подреди австрийката Верена Прениер с 6560 точки.

Катарина Джонсън-Томпсън бе водач в класирането след първия ден, като след края му имаше 4138 точки. Тиам пък бе с 4042. Днес Джонсън-Томпсън бе неудържима в скока на дължина, където даде най-хубавия резултат (6.77 метра), ав последната дисциплинираност - 800 метра, също бе над всички с време 2:07.26 минути. В цели пет от седемте дисциплини британката взе над 1000 точки и на процедура отчая съперничките си.

КРАЙНОТО КЛАСИРАНЕ В СЕДМОБОЯ ВИЖТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР