Британка може да отиде в затвора в Дубай, защото нарекла

...
Британка може да отиде в затвора в Дубай, защото нарекла
Коментари Харесай

2 г. затвор грозят жена, нарекла съпругата на бившия си `кон` във Фейсбук

Британка може да отиде в пандиза в Дубай, тъй като нарекла новата жена на някогашния си брачен партньор " кон " във Facebook, оповестява Би Би Си.

55-годишната лондончанка Лейла Шахравеш била задържана на летището в Дубай, където отивала за погребението му. Сега я грозят 2 години затвор поради два коментара във Facebook под фотография на мъжа.

Британското външно министерство разяснява случая, като разгласи, че оказва поддръжка на Шахравеш, която е майка на едно дете.

Жената била омъжена за някогашния си брачен партньор 18 години и живяла в Обединените арабски емирства 8 месеца от тях. Върнала се във Англия с щерка си, а брачният партньор ѝ останал в ОАЕ. Последвал бракоразвод. Шахравеш открила, че той се е оженил още веднъж, когато видяла фотоси на новата двойка във Facebook. Публикувала два коментара на фарси, единият от които гласял: " Надявам се да те закопаят, глупак! Проклинам те! Изостави ме поради този кон ".

Новата брачна половинка докладвала мненията.

Според закона на ОАЕ за киберпрестъпленията, човек може да бъде хвърлен в пандиза заради позорящи изказвания посредством обществена медия. Жената може да бъде наказана на 2 година и санкционирана с 50 хиляди паунда, без значение, че е писала във Англия, а не в ОАЕ.

Шахравеш и щерка ѝ отпътували към ОАЕ на 10 март, с цел да участват на погребението на мъжа, който умрял от инфаркт. По време на ареста дамата била с 14-годишната си щерка, която по-късно отлетяла назад за дома си. Паспортът на дамата бил иззет. Самата тя била доста смутена, щерка ѝ - също и желае още веднъж да се събере с майка си, съгласно юрист.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР