Британия трябва да се подготвя за космически атаки и да

...
Британия трябва да се подготвя за космически атаки и да
Коментари Харесай

Times: Великобритания трябва да се подготви за космически атаки, предупреждава шефът на RAF

Британия би трябвало да се приготвя за галактически офанзиви и да се занимава с защита на своите „ витално значими спътници”. Такова предизвестие направил началникът на щаба на кралските Военновъздушни сили Стивън Хилиер, написа The Times в обявата си „ Britain must prepare for attacks in space, warns RAF chief”.

Говорейки на конференция в Лондон, маршалът обърнал внимание, че държавното управление, индустрията и обществото изключително зависят от галактическите планове, които обезпечават връзката и навигацията. „ Тази взаимозависимост основава накърнимост. Нас ни заплашва сериозна заплаха от страна на тези, които могат да се опитат да подкопаят нашите благоприятни условия или да ни лишат от тях” – споделил Хилиер.

Неотдавна Съединени американски щати започнаха да преглеждат космоса като полесражение. Според висшия боен, английската войска също използува спътници за връзка, за тъкмо нанасяне на ракетни удари и осъществяване на разследващи интервенции. „ Сега обаче ни се постанова да поставяме от ден на ден старания, с цел да обезопасим и осигурим нашите галактически благоприятни условия, на които ние доста разчитаме” – добавил Хилиер.

Коментарът на Хилиер е изработен откакто военният министър Гевин Уилямсон разгласи, че контролът над военните интервенции в космоса минават в пълномощията на Кралските Военновъздушни сили. Това планува работа по отбраната на английските спътници от набези от страна на „ такива враждебни страни като Русия и Китай”. Те към този момент разполагат с технологии, способни да срутен сигналите на спътниците или даже да ги извадят от строя благодарение на лазерен лъч.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР