Британецът Саймън Йейтс от тима на "Мичълтън-Скот" спечели 15-ия етап

...
Британецът Саймън Йейтс от тима на "Мичълтън-Скот" спечели 15-ия етап
Коментари Харесай

Йейтс взе 15-ия етап на Тура, интригата на върха се завърза

Британецът Саймън Йейтс от отбора на "Мичълтън-Скот " завоюва 15-ия стадий от Обиколката на Франция, който се оказа извънредно забавен и завърза още повече интригата за "жълтата фланелка ".

Йейтс бе най-бърз по 185-километровото трасе от Лиму до Фора Прат д'Алби, по което бяха преодолени три височини от първа и една от второкласен. Британецът съумя да се откъсне относително рано от главната група, а с всяка последваща височина колоездачите се раздаличаваха един от различен.

На изкачването към последния връх Йейтс съумя да се оправи и с последнте си съперници и в последна сметка пресече финалната линия за 4 чаас, 47 минути и 4 секунди.

Втори и трети на 33 секунди закъснение финишираха французинът Тибо Пино и испанецът Микел Ланда, като Пино бе изключително деен в метода към Фоа Прат д'Алби и съумя да застигне Ланда, а на финала и да го мине. С карането си Пино даде сериозна поръчка, че ще бъде определящ фактор в стадиите и през третата седмица на Тура.

Други от кандидатите за лидерската позиция в генералното класиране - германецът Емануел Бухман и колумбиецът Еган Барнал, дойдоха четвърти и пети на 51 секунди от спечелилия, а на 1:22 минути пристигнаха британецът Герайнт Томас, холандецът Стивън Кройсвайк и испанецът Алехандро Валверде.

Лидерът Жулиен Алафилип имаше доста проблеми по последната височина и изостана, като в последна сметка финишира на 1:49 минути за Йейтс, с което съумя да минимализира загубите от Томас до 27 секунди.

Разликата сред Алафилип и Томас обаче още веднъж се върна под две минути. В момента французинът води с 1:35 минути пред миналогодишния победител. Трети на 1:47 минути е Кройсвайк, а Пино е четвърти на 1:50 минути. Петият Еган Барнал се движи на 2:02 минути от Алафилип, а германецът Емануел Бухман е шести на още 12 секунди закъснение.

В понеделник следва вторият и финален почивен ден за колоездачите в тазгодишното издание на "Тур дьо Франс ", а по-късно колоната се насочва към Алпите за решителните стадии. Във вторник ще бъдат изминати 177 километра с начало и край в Ним, а от сряда стартират и изкачванията в най-високата планина в Централна Европа. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР