Британецът, който основа група, която помогна за създаването на сирийската

...
Британецът, който основа група, която помогна за създаването на сирийската
Коментари Харесай

Създателят на Белите каски умря загадъчно в Истанбул

Британецът, който основа група, която оказа помощ за основаването на сирийската избавителна организация " Бели каски ", е умрял в Истанбул, заяви неговият офис в понеделник.
Точните детайлности за гибелта на Джеймс ле Месурие не могат да бъдат доказани и службата му не пожела да разяснява, предава AFP, представена от БГНЕС.
Ле Месурие е някогашен офицер от английската войска, който основава Мayday Rescue, което оказа помощ за образованието на Белите каски, когато стартира през 2013 година
Местни медии оповестяват, че тялото му е открито с фрактури на краката и главата в подножието на жилището му в понеделник сутринта.
Известни публично като Сирийска гражданска отбрана, Белите каски са доброволна група за търсене и избавяне, образувана да работи при бомбардировки от сирийските държавни сили в следени от опозицията елементи на Сирия.
Ле Месурие сподели пред Aл Джазира през 2015 година, че е почнал образование и поддръжка на организацията при започване на 2013 година дружно с турските избавителни специалисти, започвайки от " един екип от 20 души ".
" Работих в Истанбул... и се събрах с група турски доброволци за избавяне при трусове ", сподели той.
Белите каски бързо се разшириха и на тях се разчита за спасяването на десетки хиляди животи по време на спора в Сирия.
Документален филм за групата завоюва премия Оскар през 2017 година.
Белите каски се трансфораха в обичана цел на просирийските и проруските групировки. Те упрекнаха групата, че поддържа терористите в Сирия и подправя фрагменти за зверства, осъществени от силите на режима - изказвания, изрично отречени от нейните последователи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР