Британецът Камерън Нори се надява тенисистите от Русия да получат

...
Британецът Камерън Нори се надява тенисистите от Русия да получат
Коментари Харесай

Камерън Нори подкрепи руските тенисисти

Британецът Камерън Нори се надява тенисистите от Русия да получат позволение да вземат участие на шампионата от Големия шлем Уимбълдън през 2023 година и съобщи, че желае „ най-хубавите състезатели да играят “, написа организация ДПА.

Заради войната в Украйна на руснаците бе неразрешено присъединяване на тазгодишното Открито състезание на Англия. Това означаваше, че тенисисти Даниил Медведев и Андрей Рубльов не съумяха да се състезават в третия за годината шампионат от Големия шлем, който бе извоюван от сърбина Новак Джокович.

В резултат от възбраната за съветските тенисисти конкуренцията не носеше точки за международната класация – решение, което бе посрещнато с неодобрение от състезателите. Медведев и Рубльов приключиха надлежно седми и осми в класацията в края на годината, като и двамата участваха във финалите на АТП в Торино, Италия.

Нори се надява, че те ще могат да играят на Уимбълдън през идната година. „ Аз персонално желая най-хубавите тенисисти в света да играят. Почувствах, че предходната година беше сложна за тези състезатели, изключително Даниил и Андрей, които имат шансове да завоюват конкуренцията. Знам какъв брой доста са жертвали за своите кариери, а задачите им явно са доста високи и да печелят трофеи от Шлема, тъй че се усещах зле за тях “, разяснява Камерън Нори.

Автор: Кремена Младенова/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР