Британецът Калъм Илот (UNI-Virtuosi) записа своята втора победа за сезона

...
Британецът Калъм Илот (UNI-Virtuosi) записа своята втора победа за сезона
Коментари Харесай

Калъм Илот с втора победа за сезона във Формула 2

Британецът Калъм Илот (UNI-Virtuosi) записа своята втора победа за сезона във Формула 2, откакто победи в главното съревнование от втория следващ спортен уикенд на „ Силвърстоун “. Пилотът от академията за млади водач на Ферари потегли от първата позиция и управлява развиването на надпреварата през цялата му дълготрайност.

Callum Ilott CRUSHES the Feature Race!

No place like home #F170 #F2 pic.twitter.com/YggnMP4eqG
— Formula 2 (@FIA_F2) August 8, 2020
Илот започва конкуренция с меките гуми на Пирели и направи своете наложително посещаване при механиците в края на седмата от общо 29 обиколки, след което сполучливо се оправи с трафика от водачи избрали различна тактика с по-дълга първа серия от обиколки и победи с преднина от 8.5 секунди пред Кристиан Лунгард (ART). Трети на подиумът приключи различен британец, Джак Айткен (Campos), който остана на 12.3 секунди от първото място.

LAP 14/29

Fastest lap for Callum Ilott, as he picks his way through the field! He's up to P7 currently#F170 #F2 pic.twitter.com/MJQ6TGd64Q
— Formula 2 (@FIA_F2) August 8, 2020
Първи отвън подиума остана спечелилият от съботното съревнование преди седмица Никита Мацепин (Hitech), който бе първият от заложилите на различната тактика. Руснакът прекара целия си първи стинт във въздушната бликам на Мик Шумахер (Prema), само че съумя да направи три обиколки повече от германеца преди своя пит стоп и с по-свежите си меки гуми съумя да се оправи със сина на седемкратния международен първенец във Формула 1, след което изпревари Луи Делетра (Charouz) и Юки Цунода (Carlin), които останаха надлежно пети и шести на финала.

LAP 24/29

Mazepin gets past Schumacher ON THE GRASS!

Unbelievable move from the Russian #F170 #F2 pic.twitter.com/i7iMcEiRj3
— Formula 2 (@FIA_F2) August 8, 2020
Седми остана Шумахер, който в последните турове трябваше да удържи мощния напън на своя съотборник Роберт Шварцман и Гуан-Ю Джоу (UNI-Virtuosi), които също бяха с различна тактика, само че направиха по-дълги първи стинтове. В последна сметка германецът устоя на напрежението, като по този метод си обезпечи старт от първа редица в утрешния ден. Компания на нея ще му прави приключилият осми през днешния ден Шварцман.

*Ricardo Zonta has entered the chat*#F170 #F2 pic.twitter.com/ySlGtolYR7
— Formula 2 (@FIA_F2) August 8, 2020
С днешната си победа, Илот изкупи своите две пилотски неточности от предходната седмица, когато той първо изгаси своят автомобил на старта на загряващата обиколка в главното съревнование и бе заставен да започва от пит лейна, само че все съумя да приключи пети. В неделното спринтово съревнование, британецът имаше доста високо движение и преследваше водача Дан Тиктъм (DAMS), само че се завъртя на предпоследния завой и отпадна от конкуренцията.

LAP 22/29

Shwartzman and Zhou dive into the pits too! The strategies start to come alive...#F170 #F2 pic.twitter.com/79A1v9yVVu
— Formula 2 (@FIA_F2) August 8, 2020
В генералното класиране при водачите Шварцман загуби своето водачество, като новият водач с помощта на днешната си победа и вчерашната си пол позиция е Илот, който има актив от 102 точки и води с 15 пред Лунгард. Шварцман е трети с 85 пункта. За руснакът завоюваните през днешния ден 4 точки бяха първите от трите надпревари на „ Силвърстоун “, откакто той остана 14-ти и 13-ти в двете надпревари предходната седмица.

Утрешното спринтово съревнование на английското трасе започва в 12:10 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР