Британецът Ед Шийрън получи две статуетки от наградите "Грами" 2018

...
Британецът Ед Шийрън получи две статуетки от наградите "Грами" 2018
Коментари Харесай

Ед Шийрън - най-готиният в поп музиката

Британецът Ед Шийрън получи две статуетки от премиите "Грами " 2018 и стана един от огромните спечелили, само че артистът с огнена коса по този начин и не се яви в нюйоркската "Медисън Скуеър Гардън ", с цел да обере заслужените аплодисменти. След като името му беше прочетено в категориите за най-хубав поп вокален албум и за най-хубаво солово осъществяване за "Shape of You ", водещите трябваше да се оправят освен с отсъствието на звездата, само че и с неналичието на записана тирада от спечелилия. Феновете на Шийрън, който седмица по-рано разгласи годежа си със своята съученичка Чери Сийбърн, бяха доста разочаровани, че не можаха да го видят и започнаха да разменят разнообразни догатки в обществените мрежи. Преди спекулациите да придобият фантастични размери артистът съобщи в профила си в Instagram, че даже е пропуснал да гледа церемонията, тъй като просто задремал: "Събудих се с новината, че съм спечелил две награди "Грами " нощес. Благодаря ви. "

Ед Шийрън е на 26 години и в случай че не сте чували за него до момента, най-вероятно се заблуждавате - слушали сте го, даже без да подозирате, че рижият млад англичанин се споделя точно по този начин. Роден е в Хебдън Бридж, Западен Йоркшир, и израства във Фремлингъм, Съфолк. Баща му е учител, а майка му се занимава с публицистика и с разработване на бижута.

През 2008-а Ед отива в Лондон, постъпва в музикален лицей и се заема съществено с музиката. В същото време припечелва от инцидентни действия и постоянно преспива в домовете на познати и другари. Шийрън обича да споделя, че от време на време му се налагало да спи в лондонското метро и че даже е прекарал две нощи на улицата, до момента в който не записва серия от пет миниалбума. Една заран той се разсънва прочут - плочата му "No. 5 Collaborations Project " изненадващо и безапелационно доближава до върховете на чарта iTunes, а на концерта му в лондонския клуб Barfly идват пет пъти повече хора, в сравнение с може да побере заведението.

След това Ед Шийран издава трите си албума - "+ ", "× " и "÷ " (последният през 2017-а), всеки от които е по-популярен и по-успешен от предходния. Пял е пред кралица Елизабет Втора, писал е песни за Тейлър Суифт, с която прави турне и става прочут в Съединени американски щати, за One Direction и доста други. Постепенно Шийрън се трансформира от английска в международна звезда.

Музиката на Ед е благозвучен поп рок, отдаден на любовта и другарството. Артистът експлоатира облика на "момчето от прилежащия двор " както във външността си - размъкнати пуловери, торбести джинси и рошава прическа, по този начин и в музиката - всеки юноша има прочут, който свири на китара и пее песни, съчинени от него. Но никой от тях не печели по 50 млн. $ годишно като Ед Шийрън. Всъщност той е извънредно надарен музикант. Иначе нямаше да продава песните си в митични тиражи. Днес британецът може да съпоставя по известност с най-успешните актьори като Адел и Тейлър Суифт и е съумял да накара милиони хора да го обичат.

Ед написа запаметяващи се песни, едно от главните правила на всеки поп шлагер е да бъде понятен за необятната аудитория. Той осмисля житейски истории, добавяйки им такива елементи, че в края на краищата песента наподобява като негова лична изповед. Резултатът е, че когато хората слушат Шийрън, си споделят: "Той пее за мен! ".

Казват, че английският реализатор е един от най-милите хора в поп музиката. Ед се държи доста топло със своите почитатели: нееднократно е навестявал свои фенове в лечебните заведения, а по време на концертите му постоянно някой от публиката предлага брак на обичания си човек. Сред почитателите на Шийрън има доста деца, на които той също обръща огромно внимание, да вземем за пример може да заплати пътуването на 11-годишно момиче, което желае да участва на негов концерт. Често оказва помощ на разнообразни благотворителни организации.

Сякаш никой не знае неприятни истории за Ед Шийрън. Най-големият му грях е тогавашното пристрастяване към алкохола. Певецът признава, че пиел крепко по време на скитническите си години в Лондон и постоянно се качвал на сцената почерпен. Затова пък в този момент въобще не си разрешава алкохол преди осъществяване.

Напоследък Ед Шийрън е купил четири прилежащи къщи покрай Съфолк и продължава да влага в недвижими парцели в региона, поради което локалните са почнали да го назовават Sheeranville. Постройките са на обща стойност 3.2 млн. евро. Певецът възнамерява да построи музикално студио и киносалон в личното си мини село.

ТПС

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР