Британецът Джейсън Флеминг никога не е влизал в стандарта за

...
Британецът Джейсън Флеминг никога не е влизал в стандарта за
Коментари Харесай

Джейсън Флеминг за новия си сериал `Джеймстаун`, София и `Две димящи дула`

Британецът Джейсън Флеминг в никакъв случай не е влизал в стандарта за типично хубав мъж и все пак, в случай че един път си го видял, обликът му се запечатва в съзнанието. С забавните си черти на лицето и харизматичното си наличие на екрана, Флеминг има над 130 заглавия във филмографията си. А дълбокият му глас също е сложен за забравяне.
 Джеймстаун или по какъв начин три дами опитомяват Америка  Джеймстаун: по какъв начин три дами попадат при непознатите си съпрузи на другия завършек на света
Един от последните планове на надарения британец ни придвижва обратно във времето към 1619 години, където Джейсън е в ролята на губернатор Джордж Йърдли в сериала „ Джеймстаун ” по Epic Drama (всяка неделя от 22:00 с повтаряне във вторник).

В удивително красивата, само че неопитомена пустота на Вирджиния е ситуирана британската колония Джеймстаун. Селището едвам съумява да оцелее през първото си десетилетие, когато назрява смяна, провокирана точно от идването на героя на Флеминг и 100 „ девици за дами “ – подарък от Вирджинската компания, с цел да го трансформира в проспериращ град. Идва и харта, която дава земя на най-ранните заселници в компенсация за лоялността им. Новите закони, несъмнено, провокират търкания както сред тях самите, по този начин и с локалното население. Сериалът наблюдава ориста на три дами – Верити, Джослин и Алис, които се пробват да изградят живота си в новата колония и са попаднали там по разнообразни аргументи.



Говорим си с Джейсън Флеминг по телефона, с цел да ни опише повече за „ Джеймстаун ”.

Здравей, Джейсън, доста ми е прелестно да се срещнем!

И на мен ми е прелестно, по какъв начин си, всичко наред ли е при теб?

Да, обаждам ти се от България, където стартира новият ти сериал „ Джеймстаун ”.

Страхотно, одобрявам България! В София ли си?

Да, по кое време и за какво си бил тук?

Направих един ужасяващ филм там преди години – „ Stonehearst Asylum ”, само че доста ми хареса мястото.

А по какъв начин попадна в „ Джеймстаун ”?

Преди към пет години стартира всичко към сериала, много елементарно станах част от него, търсеха човек за ролята на губернатора. Стана толкоз бързо, че преди да осъзная, към този момент бях в самолета за Будапеща. Обичам, когато става по този начин.



Снимка: NBCU

Защо ти хареса Джордж Йърдли, той е много, по какъв начин да се изразя – хлъзгав.

Стори ми се много съвременен първоначално. (Тук диалогът ни стопира за малко, защото Джейсън се кара на едно от децата си.)

Извинявай, целият съм твой, няма да се разправям повече с тях. Та, историята те въвлича последователно и в един миг разбираш, че той е ужасяващ, ужасяващ човек.

Гледала съм единствено няколко епизода, само че чакам да се трансформира в същински изверг. Ти самият би ли живял в Джеймстаун?

(Замисля се) Мисля, че бих предпочел Лондон.

Знам, че в множеството случаи, когато се снима сериал, актьорите не получават целия сюжет, беше ли по този начин в този случай и знаеше ли по какъв начин ще се развие героят ти?

Точно по този начин е, права си. Когато се съгласих първоначално, получих единствено три сюжета и по-късно на всеки няколко седмици още. Но знаеш ли, сценаристът Бил Галахър е необикновен и езикът му е доста реален. За мен това е най-хубавият сценарист, с който съм работил. Той се грижеше за героя ми сносно, което надлежно значеше, че го прави и за мен.



Снимка: Viasat World

Имаше ли изненади за теб в историята с течение на времето?

Едно от събитията, което ме изненада, беше, когато героинята Верити ни демонстрира, че в действителност не е толкоз лоялна, колкото наподобява. Случва се едно извънредно закононарушение и в последна сметка тя открива съдружник в моя воин, което ме шокира.

Кое е най-интересното за един артист, когато е част от история в ера – костюмите, това, че все едно може да пътува обратно във времето?

За мен най-вълнуващата част от работата ми, за който и да е план, е географията! И то безусловно. Това да мога да навестявам разнообразни места – в този случай бях доста време в Унгария, което не би ми се случило другояче. Преди да се родят децата ми, бях подготвен да приема функции, където и да е по света. Така попаднах и в София, България. Много ми харесва да откривам нови места. В нашата специалност това е едно от най-хубавите неща.

Няма по какъв начин да не те попитам, сигурна съм, че си приказвал доста на тази тематика, само че какво си спомняш през днешния ден от фотосите на “Две димящи цеви ”? Беше ли толкоз крепко, колкото наподобява на екрана?

Беше си тъкмо по този начин. Актьорството е номадска специалност, бил съм част от доста планове и е мъчно да поддържаш контакт с всички, с които искаш. Но триумфът на „ Две димящи цеви ” ни е свързал вечно, това, което сме претърпели, е толкоз мощно. Чувам се и се виждам с Декстър Флетчър много постоянно. Поддържам контакт и с Гай Ричи, това е един от най-хубавите интервали в живота ми.

Мога да си показва, че е по този начин. Защо смяташ, че хората ще харесат „ Джеймстаун ”?

Най-хубавите детайли са тази прелестна история и три доста мощни основни женски персонажи. Ако се замислиш, започнахме го преди пет години и мисля, че Бил Галахър е мислил напред във времето. Различно е, тъй като нормално в историите от този интервал дамите са по-маловажни от мъжете. Комбинацията от всички фактори плюс костюмите го вършат в действителност страховит.

Винаги е забавно, когато можеш да придадеш съвременен привкус на история, случила се преди епохи. Благодаря ти доста за диалога!

И аз ти благодаря, прати моята обич на България!

„ Джеймстаун ” се излъчва премиерно всяка неделя от 22 часа по канал Epic Drama, а повторенията може да гледате във вторник.

Роден през 1966 година в Пътни, Лондон, Джейсън Флеимнг става известен с едно по това време малко филмче, наречено „ Две димящи цеви ”. Продукцията в последна сметка трансформира кариерите на целия екип, отпред с режисьора Гай Ричи. Води и до идващото сполучливо заглавие на Ричи – „ Гепи ”, където Флеминг се завръща един до друг с Брад Пит.

Отново играе с Пит и в “Странният случай с Бенджамин Бътън ”, където е в ролята на татко му, без значение че е две години по-малък. Бил е част и от други доста сполучливи английски заглавия, измежду които „ Layer Cake ” на Матю Вон, „ Давам им година ”, „ Транспортър 2 ”. Влиза в ролята на Доктор Джекил и Мистър Хайд във кино лентата „ Лигата на невероятните ” и костюмът му лишава осем часа слагане и три часа събаряне.

В персоналния си живот артистът има деветгодишна бурна връзка със звездата от „ Игра на тронове ” Лина Хийди, а от 2008-ма година е женен за друга актриса – Ели Феърман, с която имат две деца.

Epic Drama е ТВ канал от фамилията на Viasat History и TV1000, наличен без спомагателна месечна такса за фена и без спирания за реклама, към този момент и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е разполагаем и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – посредством NET1 на 129 канал. Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР