Британецът Дан Тиктъм отпадна от програмата за млади пилоти на

...
Британецът Дан Тиктъм отпадна от програмата за млади пилоти на
Коментари Харесай

Дан Тиктъм отпадна от академията на Ред Бул

Британецът Дан Тиктъм отпадна от програмата за млади водачи на Ред Бул. Тиктъм бе любимец за купата във Формула 3 предходната година, само че във втората половина от сезона той бе победен от Мик Шумахер. Тогава Тиктъм съобщи, че Шумахер-младши е толериран поради името, което носи.

Тиктъм продължи кариерата си в Супер Формула, с цел да натрупа нужните точки за супер лиценз, който му дава правото за присъединяване във Формула 1. Двукратният победител в Macau GP не стартира добре сезона си в Супер Формула и за три надпревари съумя да завоюва единствено една точка.

F1 hopeful Dan Ticktum has been dropped from Red Bull's junior programme, as per suggestions from Helmut Markohttps://t.co/0YE7VSYxCk
— Autosport (@autosport) June 28, 2019
Новината, че Тиктъм към този момент не е част от академията на Ред Бул е разкрита от съветникът на тима доктор Хелмут Марко. 20-годишният водач работеше и в симулатора на Ф1 тима и взе присъединяване в сезонните проби на Формула 1 в Бахрейн и Испания.

Тиктъм бе обвързван с Ред Бул още от 2015 година. Заради случай на " Силвърстоун " в английската Формула 4 същата година обаче му бе наложена възбрана да се състезава в границите на една година. От 2016 година Тиктъм публично стана част от Ред Бул.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР