Британецът Чарлз Роули, пострадал от контакт с нервно-паралитичното вещество новичок

...
Британецът Чарлз Роули, пострадал от контакт с нервно-паралитичното вещество новичок
Коментари Харесай

Отровен с новичок ще съди Русия за 1 млн. лири

Британецът Чарлз Роули, потърпевш от контакт с нервно-паралитичното вещество " новичок " в Еймсбъри предишното лято, има намерение да заведе дело против Русия и да изиска обезщетение в размер на към 1 млн. английски лири, написа английският вестник The Mirror, представен от РИА Новости и организация Фокус.

Британецът твърди, че случаят доста е повлиял на живота му, тъй че той желае правдивост.

Адвокатът на Роули Патрик Магуайър обмисля за своя клиент опцията да заведе дело против Русия. Според юриста Роули продължава да страда от " съществени странични резултати ", откакто отровната субстанция е попаднала в тялото му.

Сутринта на 4 юли предходната година английската полиция заяви за случай в Еймсбъри, при който двама души са били " изложени на незнайно вещество " и са приети в болница в сериозно положение.

По-късно от Скотланд Ярд бе обявено, че мъжът и дамата са били отровени със същото вещество като някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Роули е изписан от болничното заведение няколко седмици по-късно. Друга жертва, 44-годишната Дон Стърджъс, партньорка на Чарлз, умря няколко дни по-късно в болничното заведение в Солсбъри.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР