Британецът Чарли Роули, който прекара три седмици в болница след

...
Британецът Чарли Роули, който прекара три седмици в болница след
Коментари Харесай

Отровеният с "Новичок" британец смятал, че подарява на приятелката си парфюм, а не отрова

Британецът Чарли Роули, който прекара три седмици в болница след отравяне с нервнопаралитичен сътрудник от групата " Новичок ", изясни, че намерил шишенце, което съгласно него съдържало парфюм, и го взел, с цел да го подари на приятелката си, съобщи Франс прес, цитирайки английски вестник.

" Спомням се, че открих шишенце с парфюм, което взех и подарих на Доун ", сподели Роули в изявление за таблоида " Сън ".

Доун Стърджис, 44-годишна майка на три деца, умря на 8 юли вследствие на отравяне с " Новичок ". " Много ми е мъчително, че стана по този начин, това е ужасяващо и травматизиращо. Още ме лекуваха, когато научих за гибелта й. Не мисля, че ще се възстановя от това ", сподели 45-годишният Роули.

Разследващите се пробват да открият дали употребяваната в Еймсбъри отрова е от същата партида като тази, с която през март в Солсбъри бяха отровени някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му, а Роули разкритикува " немарливостта " на хората, позволили отровата да попадне на публично място.

" Много неразумно от тяхна страна е да оставят такива неща след себе си. Било е предопределено за някого, неприятно е да се оставят сходни неща да се търкалят на открито, в случай че може някой да го вземе, с това можеше да си играят деца ", сподели той пред " Сън ".

Според английски медии Чарли Роули намерил шишенцето в парк " Елизабет " в Солсбъри. На 30 юни Доун Стърджис се почувствала зле, откакто напръскала китките си в дома на своя другар в прилежащия град Еймсбъри. Самият Роули бил откаран в болница няколко часа по-късно в сериозно положение. На 20 юли той най-накрая беше изписан от болничното заведение в Солсбъри. " Имах шанса за оцелея, само че и аз изгубих доста ", сподели той пред вестника. /БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (152)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР