Британецът Бен Кумбс измина 38 000 километра със спортната си

...
Британецът Бен Кумбс измина 38 000 километра със спортната си
Коментари Харесай

Щура работа: Британец пътува от единия до другия край на земята заради кръчма

Британецът Бен Кумбс измина 38 000 километра със спортната си кола от най-северната до най-южната механа на света. Приключението му лишило седем месеца, като минал през 21 страни, оповестява БНР. Бен Кумбс, който е на 38 години и е от Плимут, съобщи пред медиите, че концепцията му е хрумнала, до момента в който се черпел в местън пъб. Условието било кръчмите да са лицензирани, тъй като в Антарктида, да вземем за пример, има заведения в базите, само че те не са лицензирани и публично налични.

И по този начин Кумбс почнал пътешествието от норвежкия архипелат Свалбард в изоставено миньорско населено място, наречено Пирамиден, с население от четирима души. Всички те живеят в единствената поддържана постройка в Пирамеден – остарял хотел, който има работещ бар. А мястото е единствено на 1 120 километра от Северния полюс.

От Пирамиден Кумбс минал през Европа до Саутхемптън, откъдето бил трансфериран с транспортен съд до Ню Йорк. Оттам прекосил Съединените щати до Калифорния и през Мексико поел към най-южната част на Южна Америка, с цел да стигне до Пуерто Уилямс на остров Огнена Земя в Чили. Кумбс съобщи, че кръчмата там малко го е разочаровала с пластмасовите си мебели и с предлаганото само ярко питие и на ниска цена уиски, само че както уточни, значимо е пътуването, а не дестинацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР