Британец, който се присъедини към ИДИЛ (ISIS) в Сирия, беше

...
Британец, който се присъедини към ИДИЛ (ISIS) в Сирия, беше
Коментари Харесай

Обединеното кралство осъди член на ИДИЛ на осем години затвор

Британец, който се причисли към ИДИЛ (ISIS) в Сирия, беше наказан на затвор за закононарушения „ тероризъм “.

39-годишната Айне Дейвис беше наказана в понеделник на осем години затвор, откакто се призна за отговорна за владеене на огнестрелни оръжия и набиране на средства за „ тероризъм “, заяви столичната полиция на Лондон.

Продължете четене

лист от 3 детайла Атаки на ИДИЛ убиха 30 в сирийската пустиня Жена от Съединени американски щати наказана на 20 години за управление на напълно женска единица на ИДИЛ Ирак екзекутира трима за гърмежа на ИДИЛ през 2016 година, който умъртви стотици завършек на списъка

„ Дейвис провежда контрабанда на огромна сума пари от Обединеното кралство за финансиране на терористичните действия на Даеш – група, към която той е пътувал до Сирия, с цел да се причисли “, пълководец Доминик Мърфи, шеф на командването за битка с тероризма на столичната полиция, се споделя в изказване.

„ Изминаха съвсем 10 години, откогато Дейвис извърши тези закононарушения и се надявам, че този случай изпраща обръщение, че ние безмилостно ще преследваме и ще се стремим да преследваме всеки, забъркан в тероризма, както в Обединеното кралство, по този начин и в чужбина, без значение какъв брой време е минало. ”


ИДИЛ се прочу със своите ужасяващи способи и вербувания от цялостен ​​свят, в това число доста западни страни.

Дейвис е свързван от пленници с клетката на ИДИЛ, известна като „ Бийтълс “, заради британския акцент на нейните членове.

Клетката е помогнала за защитата на задгранични пандизчии в Сирия и се твърди, че е отвлякла задгранични публицисти и филантропични служащи, обезглавявайки някои заложници от Съединените щати.

Дейвис, който беше депортиран в Обединеното кралство, откакто беше наказан за участие в ИДИЛ в Турция, поредно отхвърля всякакво присъединяване в клетката.

Други двама членове на англоговорящия кадър, Александа Котей и Ел Шафи Елшейх, получиха доживотни присъди в Съединените щати.

Говорейки в лондонския съд в Олд Бейли в понеделник, арбитър Марк Лукрафт осъди Дейвис на шест години за владеене на огнестрелно оръжие и две години за финансиране на тероризъм.

„ Ясно е, че сте били с бойци в Сирия и че не сте били там със законни цели “, сподели Лукрафт на Дейвис.

„ Заявявам ясно, че ви съдя за закононарушенията по обвинителния акт и за нищо друго “, добави той.

Адвокатът на Дейвис Марк Съмърс се извини на сирийския народ от името на своя клиент, заявявайки, че неговото наличие и това на групите, с които се свързва, са „ предизвикали повече щета, в сравнение с изгода “ в страната.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР