Британец, изнудвал жертви да му пращат порнографски снимки, бе осъден

...
Британец, изнудвал жертви да му пращат порнографски снимки, бе осъден
Коментари Харесай

Британец, изнудвал жертвите си за унизителни снимки, бе осъден на 32 години затвор

Британец, изнудвал жертви да му пращат нецензурен фотоси, бе наказан на 32 години затвор, заяви организация " Ройтерс ".

Той се призна за отговорен в общо 137 закононарушения против 46 души, измежду които окуражаване на изнасилването на четиригодишно момченце и владеене на управление за педофили.

29-годишният доктор Матю Фалдър, геофизик от Бирмингамския университет, се е представял за депресирана художничка, по този начин примамвайки събеседниците си да му изпратят голи фотоси против възнаграждение, с цел да може да се упражнява да ги рисува.

Веднъж получил мечтаното, той е събирал персонална информация за хората от среща и е започвал да ги изнудва да му пратят по-унизителни фрагменти със опасността, че ще прати първите фотоси на фамилията, приятелите и работодателите им.

Мъжът е принуждавал събеседниците си да се снимат по какъв начин ближат тоалетни чинии и ядат кучешка храна и екскременти, а по-късно е разпространявал фотосите в скрити конгреси, отдадени на полемики за изнасилвания, убийства, садизъм, мъчения, педофилия, изнудване и оскърбление. Публикуваните там фрагменти са му заслужили статут на VIP участник в уеб страниците, споделя Би Би Си. Освен това Фалдър е разгласил препоръки към други педофили по какъв начин да избегнат това да бъдат хванати.

" Тези хора още страдат. Това няма да има да край ", уточни арбитър Филип Паркър въздействието на Фалдър върху жертвите му. Поне трима от потърпевшите са създали опит за самоубийство. На един от тях Фалдър е отвърнал, че фотосите му по този начин или другояче ще продължат да се популяризират, тъй че гибелта няма да му помогне, написа в. " Гардиън ".

Според управляващите Фалдър се е свързал с към 300 души по целия свят. Разследването е лишило 4 години, защото Фалдър е употребявал специфични анонимизиращи техники, с цел да скрие идентичността си. Дейността му е видяна първо от ФБР през 2013 година, по време на следствие на уеб сайтове за педофилия. Американците са подали сигнал към английските си сътрудници, на които им се е наложило да си сътрудничат с представители на Съединени американски щати, Австралия, Нова Зеландия, Израел и Европол, както и с Централата за държавни връзки, с цел да го уловят.

" Не мислех, че хората ще схванат, че нямам виновност, че не съм желала да го върша. Мислех, че никой няма да разбере, тъй като никой не ми е опрял нож на гърлото, с цел да ме принуди, въпреки че тъкмо по този начин се усещах. Така че не споделих на никого. Срам ме беше. Вече не приказвам със фамилията си ", споделя пред Би Би Си момиче на 20, унизено от Фалдър.

" За 25-те ми години като кореспондент в никакъв случай не съм чувал толкоз отвратителни доказателства. Матю Фалдър не сподели никакви страсти по време на трите дни и половина в Бирмингамския съд. Но на няколкото смели жертви, които се изправиха против мъчителя си, им бе мъчно да сдържат сълзите си. Дори закоравели проверяващи бяха очевидно разтърсени от някои от доказателствата. Хората, понесли извънредно принуждение и оскърбление, към момента страдат от нещата, които са били принудени да създадат, само че има вяра, че знанието, че той е зад решетките, ще облекчи кошмарите им ", разяснява коресподентът на Би Би Си Фил Маки.

Съвети по какъв начин да предпазите децата си от такива нарушители четете тук, тук и тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР