Брилянтни глупаци - под това заглавие швейцарският вестник Блик публикува

...
Брилянтни глупаци - под това заглавие швейцарският вестник Блик публикува
Коментари Харесай

Швейцарците за Шакири и Джака: Брилянтни глупаци - имат в краката и нищо в главата

" Брилянтни простаци " - под това заглавие швейцарският вестник " Блик " разгласява обширна публикация за държанието на двамата футболисти от националния тим по време на мача против Сърбия Гранит Джака и Джердан Шакири. Швейцария победи Сърбия с 2:1.

След попаденията си във вратата на съперника двамата демонстрираха с ръцете си формата на двуглавия албански орел. В тима на Швейцария има четирима футболисти, които са родени в Косово - Гранит Джака, Джердан Шакири, Валон Бехрами и Блерим Джемайли.

" Гранит Джака и Джердан Шакири са двамата най-талантливи играчи. Те взеха решение изхода от мача. Те имат крайници, каквито никой различен не има в тима. В същото време обаче те нямат развито възприятие за социална отговорност. Те трябваше да приказват за футбола, а не да насочат провокации. Всички знаем в какво положение са връзките сред Косово и Сърбия. На стадионите няма място за провокации ", написа от своя страна в. " Neue Zürcher Zeitunga ".

Изданието напомня, че преди четири години Валон Бехрами и Гранит Джака обществено са дали обещание, че " провокациите остават в предишното ".

Националният треньор Владимир Петкович призна, че е отчаян от държанието на двамата. Междувременно ФИФА удостовери, че проверява държанието на тези футболисти и е съвсем несъмнено, че те ще отнесат санкции. ФИФА образува процедура и против сръбския селекционер Младен Кръстаич за изявленията му след мача.

Футболният съюз на Сърбия също може да отнесе глоба поради държанието на ентусиастите, които скандираха политически лозунги. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР