Брилянтната разработка на автопилота на Tesla автомобилите кара другите фирми

...
Брилянтната разработка на автопилота на Tesla автомобилите кара другите фирми
Коментари Харесай

Бивш служител на Tesla призна, че е съхранявал кода за автопилота в своя iCloud

Брилянтната разработка на автопилота на Tesla колите кара другите компании да желаят да научат неговите секрети. Това е повода някогашният чиновник на компанията Гуангзи Као, да бъде махленски в умишлена кражба на кода и изпращането му до китайски съперник.

Изправен пред съда, Као призна, че е имал достъп до кода на автопилота и го е качил на личен диск, само че отхвърля дейностите му да са свързани с кражба на фирмени секрети. Tesla е изрично несъгласна, като твърди, че тази функционалност е „коронното украшение в портфолиото на интелектуалната благосъстоятелност на Tesla„. Според компанията Као е дал кода на Xiaopeng Motors, която е новият му шеф.

Това не е първият път, когато Xiaopeng Motors (или XMotors) е в центъра на скандал. Миналата година чиновник на Apple бе задържан след кражба на данни за хипотетичен самостоятелен автомобил на компанията. Той призна, че е теглил файлове и е взел даже няколко бройки профилиран хардуер, преди да разгласи, че се мести в Китай, с цел да работи за XMotors. Колкото до Као, той наподобява, е изтеглил над 300 хиляди файла и директории от компютърните системи на Tesla и ги е качил в своя iCloud акаунт. Срещу самата Xiaopeng Motors не е заведено непосредствено дело, само че в недоволството Tesla упреква точно компанията в плагиатство:

„В желанието си да надмине Tesla, XMotors е проектирала транспортните си средства съгласно откритите ни патенти и транспарантно е имитирала дизайна, технологията и даже нашия бизнес модел.“

Разбира се, XMotors отхвърля да е забъркана в дейностите на чиновниците си. Според шефа Хе Ксиаопенг, делото е „съмнително“ и сред Tesla и китайската компанията „тече натурален поток от талант“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР