БРИКС продължава усилено да води движението сред развиващите се нации

...
БРИКС продължава усилено да води движението сред развиващите се нации
Коментари Харесай

БРИКС: Още една държава се съгласи да зареже долара в международната търговия

БРИКС продължава интензивно да води придвижването измежду разрастващите се народи за отдалечаване от щатския $ и осъществяване на световна търговия с локални валути.

Китай, Русия и Индия са в челните редици на тази самодейност, призовавайки други страни да пресечен връзките си с щатския $. Потенциалните последствия от изоставянето на $ при търговия от страна на БРИКС се простират до разнообразни браншове в стопанската система на Съединени американски щати.

В сходство с тази стратегия за дедоларизация, Индия, член на БРИКС, подписа двустранно комерсиално съглашение с Нигерия. Споразумението планува, че по-голямата част от комерсиалните заплащания сред двете страни ще бъдат уредени в съответните им локални валути, заобикаляйки щатския $. Освен това Нигерия изрази интерес да се причисли към БРИКС, демонстрирайки възходяща поддръжка за задачите на блока.

Двустранното комерсиално съглашение на Индия и Нигерия обгръща основни браншове като енергетика, фармацевтични артикули и превоз. Търговията сред двете народи възлиза на $11.8 милиарда през фискалната година 2022-23 и доближава $7.89 милиарда през идната фискална година.

Членовете на БРИКС интензивно търсят партньорства с други страни за прогрес в програмата за дедоларизация от 2022 година насам, което алармира за прогрес към задачата им да детронират щатския $ като съществена аварийна валута в света.

Акцентът върху потреблението на локални валути в комерсиалните съглашения акцентира решимостта на съюза да понижи зависимостта от щатския $. Тъй като БРИКС продължава да подписва покупко-продажби с нови страни, които изключват $, стабилността на американската стопанска система е изправена пред неустановеност, предвещавайки идни времена на провокации за вероятностите на щатския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР