Бригадите за бързо реагиране на френската жандармерия получиха 26 спортни

...
Бригадите за бързо реагиране на френската жандармерия получиха 26 спортни
Коментари Харесай

Френската жандармериия получи спортни коли

Бригадите за бързо реагиране на френската жандармерия получиха 26 спортни автомобила Alpine 110. Оригиналната версия на този модел беше първата кола, която използваха тези елементи на силите на реда във Франция преди повече от половин век, а в този момент те ще разполагат и с нейното ново потомство.
По традиция Националната жандармерия залага на коли на Alpine и Renault, като в един миг използваше и модели на подразделението Renault Sport. Срокът на употреба на новите коли е до края на 2025 година, като това е обновена версия на Alpine 110, която разчита на 1,8-литров бензинов мотор с мощ 258 к.с.



В тържествената гала по приемане на спортни машини участваха персонално министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен и ръководителят на Националната жандармерия – армейски военачалник Кристиан Родригес. От 26-те автомобила два ще бъдат употребявани за образование и образование на жандармеристи, а останалите 24 купета ще извършват ежедневни наряди по автомагистралите и ще подкрепят активността на Централна дирекция на правосъдната полиция.
Всички коли са създадени във Франция (заводът Alpine се намира в Диеп), а с усъвършенстването на колите за потребностите на органите на реда е взела участие и френската компания Liberty Durisotti от Саломин. Подробности за доработките не се разкриват, само че се знае, че с изключение на специфичната багра, мигащи маяци и сирени, всички коли са получили радиостанция, както и компютър с достъп до полицейската база.


Alpine публично се завърна
Френският производител Renault най-сетне сподели първия сериен модел от марката Alpine, която се завръща на пазара. Ясно е и името на сп...
Прочети повече
От появяването на бригадите за бързо реагиране на Националната жандармерия на Френската република през 1966 година, чиновниците на този отдел са употребявали Alpine A110 (1966-1973 г.), Alpine A310 (1973-1987 г.), Renault 18 Turbo (1984-1987 г.), Renault 21 2L Turbo (1992-1995 г.), Renault Megane IDE (2001-2006 г.) и Renault Megane III RS (2011-2021 г.). Именно последният от тези модели ще бъдат сменен от новия Alpine A110.

Още от АВТО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР