Бригаден генерал Венелин Венев е новият директор на Служба Военно

...
Бригаден генерал Венелин Венев е новият директор на Служба Военно
Коментари Харесай

Бригаден генерал Венелин Венев е новият директор на военното разузнаване

Бригаден военачалник Венелин Венев е новият шеф на Служба „ Военно разузнаване “. Той поеза от през днешния ден, 19 юли. Това оповестиха от Министерството на защитата.

Ген. Венев е приключил ВВОВУ „ Васил Левски “ със компетентност бакалавър „ офицер от разузнаването “ с подготовка „ боен преводач “. В интервала 2005-2008 година заема длъжностите офицер за връзка с локалната власт и Организация на обединените нации и пълководец на разследващата група в състава на задачата на НАТО в Афганистан ISAF. От 2009 до 2012 година е боен и военновъздушен аташе на страната с съществена акредитация в Австрия и спомагателни такива за Унгария, Чехия, Словакия и Словения.

На церемонията по встъпването в служба на бригаден военачалник Венев участваха военният министър Георги Панайотов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Новият началник на Служба „ Военно разузнаване “ благодари за доверието и за поддръжката и разгласи, че ще разчита на професионализма на своите сътрудници. Съвместната работа с останалите институции ще бъде продължена.

През юни стана ясно, че има определен нов правоприемник на досегашния изпълняващ длъжността, полк. Велко Атанасов, като той е получил утвърждението на институциите, само че преди публично да заеме поста, е належащо да премине през образование.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР