Бригаден генерал Пламен Богданов, шеф на Националния военен университет, е

...
Бригаден генерал Пламен Богданов, шеф на Националния военен университет, е
Коментари Харесай

Генерал хвърли оставка, несъгласен с решението за НВУ

Бригаден военачалник Пламен Богданов, началник на Националния боен университет, е подал доклад до министъра на защитата за освобождение от поста. Той показва персонални аргументи за напускането. Според осведомени обаче решението му за оттеглянe било, тъй като като офицер от Военновъздушни сили не смята за редно и морално да управлява военния университет след отделянето на авиационния факултет в Д. Митрополия.
По-късно пред БНР бригаден военачалник Богданов удостовери, че решението му за отдръпване е кардинално, тъй като като офицер от Военновъздушните сили не смята за морално да управлява военния университет след отделянето на авиационния факултет в Долна Митрополия като независимо висше военно учебно заведение.

Според закона до две седмици министър Красимир Каракачанов да внесе предложение до Министерски съвет за освобождението и назначението на нов шеф на НВУ. Новият шеф на висшето учебно заведение би трябвало да бъде назначен с декрет на президента.

Този месец е патронният празник на военния университет и производството на младите офицери. До края на годината се чака да бъдат подписани договорите за част от ремонтите в университета, за които страната отпусна 15 милиона лв..
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР