Бригадата със специално предназначение Азов“ се върна на фронта, съобщи

...
Бригадата със специално предназначение Азов“ се върна на фронта, съобщи
Коментари Харесай

Легендарната украинска спецбригада „Азов“ е възстановена и вече е на фронта


Бригадата със особено предопределение „ Азов “ се върна на фронта, заяви на брифинг представителят на Националната армия на Украйна Николай Уршалович.

Легендарната бригада „ Азов “ е възобновена и стартира да извършва бойните си задали в региона на Серебрянске лисничество “, съобщи Уршалович.

По неговите думи в този момент „ Азов “ държи позициите на северозапад от град Лисичанск, където са съсредоточени големи съветски сили. Уршалович заяви, че още със стъпването си на фронта артилеристите от бригадата са унищожили съветски минометен план и инженерен камион.

Възраждането на бригадата „ Азов “ стартира започна при започване на юли, когато в Украйна се върнаха 5-има от пленените й командири – Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергей Волински, Олег Хоменко и Денис Шлега. Те бяха в съветски плен от завладяването на Мариупол и завода „ Азовстал “ предходната година. Кремъл ги замени за близкия до Путин олигарх Виктор Медведчук и ги изпрати в Турция с настояването те да стоят там до края на войната. Турция обаче ги освободи и те се върнаха в родината, с цел да заловен още веднъж оръжието, а Кремъл грубо се обиди на Ердоган.

За миналото денонощие на украинския фронт са се водили 20 бойни стълкновения, заяви в утринната си сводка Генералният щаб на ВСУ. И съветските, и украинските елементи водят настъпателни интервенции в разнообразни посоки на фронта, само че съществени пробиви не е имало в нито едно от тях.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР