Бригада от 20 души започна да разчиства отломките от падналата

...
Бригада от 20 души започна да разчиства отломките от падналата
Коментари Харесай

Започна разчистването на падналата фасада на мола в Благоевград

Бригада от 20 души стартира да разчиства отломките от падналата фасада на МОЛ-а в Благоевград. Дейностите стартираха два дни след случая, а мястото продължава да се охранява от полиция.
 img_2072  img_2073  img_2081  img_2082  img_2084
Междувременно застрахователи и специалисти от РДНСК не престават с проучване за да открият аргументите довели до сриването на фасадата, което за шанс се размина без жертви и ранени. Прокуратурата разпореди на РДНСК до месец да изготви отчет с заключения и констатации, които да дефинират кой носи виновност за случилото се.

Естествено съгласно строителите всичко си е било наред, само че вятъра бил отговорен. Но никой в града не има вяра на версията,че природата е отговорна за случая. Местните строителни бизнесмени разясняват, че фасадата не е добре конструирана. Мястото където е ситуиран МОЛ-а по принцип е прохладно, а когато е задухал по-силен вятър като на 24-ти вечерта/времето на инцидента/ ламаринените платна безусловно са се издули като корабно платно и са изхвърчали. Сега остава експертите да си кажат думата, а другояче концесионерите обявиха,че от следствието зависи какъв брой бързо ще възстановят фасадата и работата на магазина.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР