„Бригада нов дом” промени живота на семейство Станкови, които се

...
„Бригада нов дом” промени живота на семейство Станкови, които се
Коментари Харесай

Бригада нов дом: Семейство Стабкови за силата да се радваш на малките неща

„ Бригада нов дом” промени живота на семейство Станкови, които се радват на дребните неща, макар сложната им орис.

Лидия и Станислав са дружно от 17 години. Запознанството им е било обич от пръв взор. „ Запознахме се 2000 г, аз таман бях приключила учебно заведение и започнах работа. Той беше защита, а аз шивачка”, спомня си дамата.

И от тази обич няколко години по-късно се ражда Еми. Още от раждането си тя е диагностицирана с тежката болест спина бифида. Заради тежкото ѝ положение, лекарите поучават родителите да оставят щерка си в дом за сираци. Лидия и Станислав даже не желали да чуят за сходен вид. И по този начин 16-години се грижат за тяхната най-голяма наслада в живота.

Въпреки тежката диагноза, Еми е лъчезарна и усмихната. Отличничка в учебно заведение и детски представител на омбудсмана на България – Мая Манолова.

Станислав е единственият, който устоя фамилията. Всичките им пари отиват за грижите за Еми. Семейството мъчно покрива даже незабавните разноски, а за ремонт на жилището не остават никакви средства. Но това се трансформира след намесата на Мария и бригадата на Караджов.

„ Преди жилището ни беше съсипия. Мухал, падаща ламарина в банята, тапети няколко типа. Сега към този момент е супер. Уютно, прелестно. Благодарим на бригадата и на всички замесени”, сподели Станислав.

„ Благодарим най-много за това, което направиха за Еми, за нейната стая. За безусловно всичко. Аз съм им най-благодарна за банята. Никога не съм очаквала, че мога да имам такава баня”, съобщи Лидия.

Освен с розовата стая, Мария Силвестър съумя да изненада Еми и с нейните идоли – началник Михалчев, началник Андре и началник Лео Бианки от предаването на MasterChef по bTV.

„ Еми е извънредно чиста душа и доста борбена. И съм сигурен, че ще успее, тъй като тя си има един знак на триумфа – точно тази кукла, която ѝ подарих. И се надявам към този момент да ѝ е донесла успех”, уточни Лео Бианки.

Семейството се надява тяхната най-голяма наслада в живота, а точно щерка им някой ден да проходи и да изкачи връх Мусала.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР