Брифинг за Украйна в Сената на САЩ, на който украинският

...
Брифинг за Украйна в Сената на САЩ, на който украинският
Коментари Харесай

В Сената на САЩ не стигнаха до Украйна и Зеленски

Брифинг за Украйна в Сената на Съединени американски щати, на който украинският водач Владимир Зеленски не приказва, в последна сметка прерасна в яростен спор по отношение на ограниченията за подсилване на границата на Съединени американски щати с Мексико , написа AFP. Няколко републиканци напуснаха срещата по-рано.

Очакваше се на закрито съвещание на американските сенатори Володимир Зеленски да приказва за последните развития във войната с Русия и да призове сенаторите да одобрят пакет от незабавна помощ, който включва 60 милиарда $ за Украйна.

Ръководителят на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър сподели, че Зеленски няма да може да приказва , само че продължи отчета си. В последна сметка обаче събитието в действителност беше прекратено заради разногласия за обстановката на границата на Съединени американски щати с Мексико, оповестяват медиите.

Сенаторът от Юта Мит Ромни напусна брифинга по-рано, потвърждавайки, че редица други републиканци са последвали образеца. Те упорстват помощта за Украйна да бъде съчетана с ограничения за разрешаване на мигрантската рецесия на границата със Съединени американски щати и се ядосаха, че въпросът не беше разискван на срещата.

" На брифинга се приказва за неща, които всички знаем, за които можем да прочетем във всеки вестник и които са казани обществено ", сподели Ромни пред кореспонденти.

" Няма нищо ново в това, което разказват, а републиканците споделят, че се нуждаем от поддръжка за Украйна, само че сигурността на нашите граници би трябвало да бъде обезпечена ", сподели Ромни, представен от Агенция Франс Прес.

Fox News, цитирайки демократа Чък Шумър, сподели, че брифингът е бил неотложно " похитен " от републиканците , които са избрали да приказват за сигурността на границите, вместо да задават въпроси за Украйна. Съобщава се, че един член на Сената мощно изразил възмущението си пред ораторите, че не е посетил границата с Мексико.

Гласуването на нов пакет от помощи за Украйна на стойност над 60 милиарда $ ще се състои в сряда.

Във вторник вечерта президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова безумство вероятното преустановяване на помощта за Украйна. " Провалът да се поддържа Украйна е просто полуда . Това опонира на ползите на Съединени американски щати. Просто е неверно ".

По-рано Белият дом предизвести, че парите за военна помощ за Украйна.
 Андрий Ермак: Забавянето на американската помощ основава риск Украйна да загуби войната
Андрий Ермак: Забавянето на американската помощ основава риск Украйна да загуби войната

Той се надява да убеди Конгреса и администрацията във значимостта на тази помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР