Брифинг в Министерския съветБуди удивление, че трябваха две години на

...
Брифинг в Министерския съветБуди удивление, че трябваха две години на
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Спецпрокуратурата беше превърната в удобна бухалка

Брифинг в Министерския съвет

Буди учудване, че трябваха две години на прокуратурата да разпита лице, което е готово да даде показания за корупция, само че за два часа стартира досъдебно произвеждане против вицепремиер. Това сподели на брифинг представителят на кабинета Лена Бориславова.

"Спецсъдът и спецпрокуратурата бяха превърнати в комфортна бухалка. Разследвания и каузи се точат с години ", сподели Бориславова. Тя напомни, че е в ход смяна в антикорупционното законодателство.

От на следващия ден ще има и специфична подстраница към уеб страницата на Министерски съвет, на която ще бъде оповестена информация по какъв начин жителите да подават сигнали до европрокуратурата и какво се прави се сферата на законодателството.

Изявлението на Бориславова бе във връзка коментар на заместник-главния прокурор Десислава Пиронева, съгласно която са нарушени съществени национални и европейски полезности.

"Някои изказвания на моменти граничат с откровени неистини. Атаките против прокуратурата и нейни прокурори е евентуално да целят нейното преодоляване и потреблението ѝ в несъгласие със законодателството за нелегитимни политически цели ", сподели Пиронева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР