Брифинг на Александър Николов, министър на енергетиката: В началото на

...
Брифинг на Александър Николов, министър на енергетиката: В началото на
Коментари Харесай

Александър Николов, министър на енергетиката: Докато съм министър България няма да води преговори под натиск и с наведена глава

Брифинг на Александър Николов, министър на енергетиката: В началото на април е получено писмо за метода на заплащане на 1 април. Дружествата под шапката на енергийния холдинг са подхванали всички ограничения за подсигуряване на количества.

Поискано е право на мнение по съществувания контракт. Поискани са спомагателни уточнения, само че такива нямаше. Министерство на енергетиката осведоми и основна дирекция " Енергетика " на Министерски съвет.

Предложената от съветската страна двуетапна процедура на заплащане крие опасности. Няма изясненост за обменния курс. На 26 април е получено трето писмо заявяващо прекъсване доставките на газа, това би трябвало физически да се удостовери през днешния ден.

Изводите са: " Булгаргаз " е предан сътрудник, заплащанията са регламенитарни с долари. " Булгаргаз " разполага с реквизити за осъществено заплащане. България съблюдава общата позиция на Европейски Съюз.

БЕХ са подигурили непрекъсваемост на различните доставки. Комуникираме с Европейска комисия. От през вчерашния ден в същата обстановка са Полша и Литва. Всички правни отношение са спазени, газът се употребява като политическо и икономическо оръжие.

Докато съм министър България няма да води договаряния под напън и с наведена глава. Към момента е видно, че необятно прокламираните в миналато планове не могат да обезпечат газ.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР