Бриджит Макрон, съпругата на френския президент Емануел Макрон, не трябва

...
Бриджит Макрон, съпругата на френския президент Емануел Макрон, не трябва
Коментари Харесай

Тече подписка против статута на Бриджит Макрон като първа дама

Бриджит Макрон, брачната половинка на френския президент Емануел Макрон, не би трябвало да получава формален статут на първа дама, съгласно онлайн петиция, подписана от близо 200 хиляди души, оповестява " Политико ".

Франция все още няма публична първа дама. По време на предизборната си акция, Макрон сподели, че ще сътвори позиция за брачната половинка си и даде обещание, че заплатата й няма да идва от обществени средства. Въпреки това, петицията счита, че това ще коства пари на данъкоплатеца.

Решението дали да се одобри " първата дама " във Франция би трябвало да бъде решено с референдум и " не от един човек ", написа основателят на петицията Тиери Пол Валета, художник и създател на Националното придвижване за тъждество, което се бори против корупцията и дискриминирането.

" Няма причина брачната половинка на президента да получава заплата от обществените средства ", написа Валет. " В момента Брижит Макрон има екип от двама или трима помощници, както и двама секретари и двама телохранители. Това е задоволително. "

 Във Франция към този момент не разрешават на министри и депутати да наемат родственици
Във Франция към този момент не разрешават на министри и депутати да наемат родственици

Законът е гласуван в Народното събрание

Петицията е основана преди две седмици и до през днешния ден, 7 август, е покрай постигането на задачата си от 200 000 подписа.

През предишния месец френският парламент поддържа промените, целящи възобновяване на доверието в политиците, в това число ограничения като възбраната на депутатите да наемат родственици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР