Брезник е добър пример за това как по-малките населени места

...
Брезник е добър пример за това как по-малките населени места
Коментари Харесай

Лиляна Павлова в Брезник: Ще работя за повече европейско финансиране за България, за да няма разделение на малки и големи, богати и бедни общини

Брезник е добър образец за това по какъв начин по-малките обитаеми места могат да се развиват сполучливо, когато има добър синхрон сред локалната власт, страната и със съдействието на европеското финансиране. Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Лиляна Павлова при визитата си в Брезник, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.
12
Тя беше съпроводена от регионалния координатор на политическата мощ в Перник Вяра Церовска, народния представител доктор Александър Александров, ръководителя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и общинския координатор Лина Симеонова.

„ Виждаме по какъв начин районите и обитаемоте места в тях се развиват и това е нашата цел. Ако вляза в Европейския парламент, ще не отстъпвам точно това – повече европейско финансиране за България, с цел да няма разделяне на дребни и огромни, богати и небогати общини “, акцентира Павлова. Тя означи значимостта да бъдат обезпечени повече средства за региони като Брезник, където поминъкът е земеделие “, уточни Павлова. Тя акцентира, че са вложени доста средства за възстановяване на пътната инфраструктура в района.

„ Благодарение на пътната съгласуваност, все по-често хората избират да останат да живеят по родните си места. С европейско финансиране се направиха и ще продължава да се прави енергийна успеваемост. Благодаря на всички поданици на Брезник, че бяха смели, не се подведоха на подправените вести и операциите и 5-те здания, които бяха възможни за саниране, бяха санирани “, сподели още претендентът от партия ГЕРБ. Тя означи, че предстоят още доста вложения в града, като енергийно възобновяване на локалното учебно заведение.
12
Кандидатът за член на Европейския парламент посети локалната средновековна черква „ Света Петка “, където се поклони пред мощите на Светицата и се срещна с историята на най-стария храм в брезнишко. Наскоро църквата бе ремонтирана с европейски средства. Тя е част от няколко плана за ремонт, реорганизация и възобновяване на храмове и манастири в общините Брезник и Трън по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година на стойност 673 258 лв..
12
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР