Brexit предизвика преструктуриране на JP Morgan в Испания. Според публикация

...
Brexit предизвика преструктуриране на JP Morgan в Испания. Според публикация
Коментари Харесай

Brexit предизвика преструктуриране на JP Morgan в Испания

Brexit провокира преструктуриране на JP Morgan в Испания. Според обява в държавен вестник (BOE) от през вчерашния ден водещата капиталова банка в света е затворила клона, с който е оперирала в Испания - JP Morgan Securities Plc. И по този начин направи своя бизнес в страната подвластен от две компании, пише . 

JP Morgan оперира в Испания посредством клон, който зависи от компания, основана в Обединеното кралство - JP Morgan Securities Plc. Европейски Съюз разрешава на индивид, регистриран в една от страните членки, да работи в останалите страни от общността без да е належащо да се откриват дъщерни сдружения във всяка една от тях. Нещо, което разрешава на банките да олекотят структурата си и да понижат бюрокрацията. Национална комисия за фондовия пазар (CNMV) и Банката на Испания споделят надзора с регулаторите на страната на генезис, както и използваните разпореждания.

Проблемът идва с напускането на Обединеното кралство от Европейския съюз, който е в ход от 1-ви януари т.г. Това накара огромните интернационалните банки, които управляваха цялата си активност в Европейски Съюз от Лондон, да търсят нови локации. Освен това, тези клонове, свързани с британската компания майка, с която са оперирали в страни като Испания, Франция или Италия, престават да действат. С други думи, огромните банки останаха без чадър, с цел да могат да работят в Европейски Съюз, разяснява изданието.

Сега огромните интернационалните банки са принудени да се преструктурират вътрешно, с цел да защитят активността си против Брекзит. Те са основали нови компании в страни, които остават в европейската общност и от които направляват своя бизнес в останалата част от Европейски Съюз.

В случая с JP Morgan, капиталовата банка реши да обособи бизнеса си в Испания. И за задачата е създал два клона. Единият е JP Morgan AG, който зависи от Германия, и ще ръководи по-голямата част от бизнеса на банката в Испания. Другият е JP Morgan Bank Luxembourg със седалище в тази страна, който е ориентиран към отделите за продажба и маркетинг на ​​продукти. По създание обаче нищо не се трансформира за клиентите на JP Morgan в Испания, написа още изданието. 

Големи капиталови банки се възползваха от Brexit, с цел да пренаредят бизнеса си в Европейски Съюз. Например Morgan Stanley отстрани дъщерното си сдружение в Испания, обединявайки го с компанията майка, основана в Германия. Сега той работи в Испания като клон от Франкфурт. Credit Suisse, въпреки това, избра Мадрид за един от своите центрове в Европейски Съюз след Брекзит, от който зависи активността му във Франция, Италия, Холандия и Швеция. 

Източник: 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР