Brexit помогна на Ню Йорк да изпревари Лондон и да

...
Brexit помогна на Ню Йорк да изпревари Лондон и да
Коментари Харесай

Ню Йорк измести Лондон като предпочитан финансов център заради Brexit

Brexit оказа помощ на Ню Йорк да изпревари Лондон и да се трансформира най-предпочитания финансов център в света, демонстрира ново проучване измежду мениджърите, извършено от Duff & Phelps и представено от Reuters. Консултантите са се свързали със 180 мениджъра в компании банки, брокери, ръководство на активи, хеджфондове и други.

Те са помолени да посочат най-хубавият финансов център. Около 60% от отговорите са от Англия и Съединени американски щати, а останалите главно от Хонконг, Ирландия, Сингапур и Люксембург.

Повече от половината респонденти считат, че купата отива при Ню Йорк, покачване с 10% по отношение на 2018 година Около 36% считат, че Лондон е водачът, спад от 17% по отношение на предходната година.

" Brexit сътвори неустановеност към стопанската система на Англия, която през днешния ден към този момент се трансформира в същинска рецесия ", споделят от Duff & Phelps. И допълват, че 12% от респондентите чакат след пет години най-предпочитаният финансов център в света да е Хонконг.

В тазгодишното проучване Дъблин, Франкфурт и Люксембург също се показват по-добре.
 Brexit или не, английският бизнес към този момент пострада непоправимо
Brexit или не, английският бизнес към този момент пострада непоправимо

А несигурността продължава
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР