Brexit отново в задънена улица. Долната камера на британския парламент

...
Brexit отново в задънена улица. Долната камера на британския парламент
Коментари Харесай

Нов удар за Джонсън: Долната камара няма да гледа новата сделка

Brexit още веднъж в задънена улица. Долната камера на английския парламент няма да прегледа новата договорка. Опитът на премиера Борис Джонсън да получи завeтното " да " на договорката беше осуетен. Причината - ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу съобщи, че няма да допусне до гласоподаване съглашението, тъй като в него няма 

Мнозинството в Европейския парламент упорства евродепутатите да се произнесат последни по постигнатите промени в съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. 

В събота английските депутати гласоподаваха за следващото отсрочване. Премиерът Борис Джонсън постоянно е бил безапелационен в нежеланието си Brexit да бъде отлаган след 31 октомври. По проект на вчерашното изключително съвещание на Народното събрание английските депутати трябваше да решат дали поддържат, или не новата договорка, реализирана с Брюксел по време на срещата на върха. Вместо това те гласоподаваха за изменение, отказващо утвърждение на договорката, до момента в който не бъде признато цялото належащо законодателство за нейното използване.

 

bgonair.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР