Брентън Тарант, 28-годишният австралиец, обвинен в убийството на 50 души

...
Брентън Тарант, 28-годишният австралиец, обвинен в убийството на 50 души
Коментари Харесай

Стрелецът Тарант ще се защитава сам в съда

Брентън Тарант, 28-годишният австралиец, упрекнат в убийството на 50 души при всеобща пукотевица в две джамии в Нова Зеландия, възнамерява да се пази самичък в съда, съобщи ДПА.
Адвокатът, който представляваше Тарант на правосъдното съвещание в събота, сподели пред в. " Ню Зийланд хералд ", че към този момент не е бранител на австралиеца.

Ричард Питърс съобщи пред вестника, че Тарант е споделил, че възнамерява да се съставлява самичък. По думите му хипотетичният стрелец не наподобява да е умствено неустойчив. Тарант ще се яви във висшия съд на 5 април, добавя Българска телеграфна агенция.

Това поражда опасения, че Тарант ще употребява делото като естрада за изложение на своите възгледи за предимство на бялата раса. Подобно нещо направи норвежкият терорист с крайнодесни убеждения Андерш Брайвик, умъртвил 77 души през 2011 година

Собственикът на оръжейния магазин " Гън сити " в Крайстчърч сподели, хипотетичният стрелец е купил четири оръжия и муниции през интернет, съобщи Ройтерс.

Дейвид Типъл добави, че купувачът е дал удостоверен от полицията документ, удостоверяващ правото му да има оръжия. Правителството на Нова Зеландия ще се срещне през днешния ден, с цел да предприеме първи стъпки за смяна на законите за владеене на оръжия.

" Ще гледаме да действаме допустимо по-бързо ", съобщи министър-председателката Джасинда Ардерн пред радио " Ню Зийланд ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР