Бременността е един от най-вълнуващите, но и трудни периоди за

...
Бременността е един от най-вълнуващите, но и трудни периоди за
Коментари Харесай

Няколко съвета за лека бременност през лятото

Бременността е един от най-вълнуващите, само че и сложни интервали за една жена. Високите температури в допълнение усложняват обстановката, изключително в случай че бъдещата майка към този момент е в напреднала бременност.

В летните месеци, тя сигурно усеща сериозен дискомфорт, който обаче може да бъде омекотен, в случай че следва някои правила:

Внимавайте със слънцето
Бъдете изключително деликатни със слънцето. Забравете за бронзовия загар и коктейлите на плажа, стойте на сянка и залагайте на доста вода. Излагайте се на слънчевите лъчи рано заран или в късния следобяд, когато няма да навредите освен на кожата, само че и на бебето. Умереното излагане на слънце обаче подкрепя образуването на витамин D, а това е изключително значимо за вярното развиване на костната система на бебето. Но стойте на слънце не повече от 2 часа, само че не и сред 11 и 16ч.! Задължително слагайте слънцезащитен крем със SPF 50, защото по време на бременността се появяват повече пигментни петна по лицето и тялото. Защитавайки кожата си с подобаващ крем, вие ще намалите риска от тяхната поява, както и от слънчево изгаряне.

Пийте повече течности
Няма да приказваме какъв брой е значимо да пием вода, само че тя е просто наложителна за всяко бременно момиче. Особено през лятото, когато с потта се губи огромна част от електролитите в тялото. Забравете обаче за ледената вода, вместо това заложете на хладката. Винаги носете със себе си вода и отпивайте през целия ден по малко. Фрешовете (особено от портокал) и прясно мляко са доста потребни за организма ви в този интервал. Течностите са изключително значими при дамите, които сусещат отичане в крайниците и корема.

Не се увличайте с храната
Това, че сте бременна, не значи, че би трябвало да ядете като за двама. Оставете бабините приказки и се старайте да се храните здравословно, с всички съставни елементи, потребни за здравето. Защото най-важното през бременността е какво приемате. Така че забравете за тестените и сладки храни, които няма да дадат нищо на плода, който пораства във вас.

Единственото, което може да постигнете са непотребни килограми и висок инсулин и холестерол. Зачеркнете от менюто си и мазните, солените и пържени храни, както и газираните питиета. И внимавайте дали храната, която консумирате е добре сготвена. Вместо това наблягайте на храните, богати на фибри, на всички салати, зеленчуци и плодове (които би трябвало авансово да се измият доста щателно).

Материите
Обърнете внимание на материите. Много пъти дамите не се замислят за материите на облеклата, които носят, а те са доста значими. През топлите месеци обличайте облекла от естествени материи – памук, лен, коприна, които са с необятна свободна кройка и разрешават на кожата да диша и вие да се чувствате леко и прелестно. Това ще ви защищити от прегряване и прекалено изпотяване. Цветовете също са доста значими. Залагайте на светлите тонове, които не притеглят ненужно слънчевите лъчи.

Бъдете позитивни
Не забравяйте да мислите позитивно! Не се затваряйте у дома и не ровете непрестанно в уеб страниците да търсите дали всичко ви е наред. Не забравяйте, че в случай че нещо се случва на една бременна, не значи безусловно, че може да ви се случи и на вас.

Пресявайте информацията. Слушайте лекаря си. Вярвайте, че всичко ще е наред и се забавлявайте. Защото бебето към този момент ви усеща и стресът от отрицателните мисли няма да му се отразят добре. Ето за какво, излизайте с другари, разхождайте се, забавлявайте се, танцувайте, смейте се и мислете позитивно.

Движете се умерено
Ако нямате експлицитна възбрана от следящия ви гинеколог, движете се повече. Разхождайте се в компанията на околните си приятелки, само че предпочитайте ранните и по-късните часове, когато на открито е по-хладно. Времето е доста уместно и за разхлаждане във вода. Подходящо е да посещавате часове по водна аеробика или си подарете няколко приятни дни край морето. Ако въпреки всичко решите да отидете на басейн, внимавайте с публичните, защото те са доста нехигиенични и рискувате да се сдобиете с някаква зараза. Не забравяйте, че по време на бременността, имунитетът пада и има по-висок риск от заболявания и възпаления.

Правете леки извършения. Ходете на йога или пилатес. Специалистите са безапелационни, че упражненията по време на бременност ще улеснят раждането по-късно, защото тялото ви към този момент е квалифицирано да понесе напрежението и напъните. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР