Бременните жени, които пушат марихуана, поставят децата си под угрозата

...
Бременните жени, които пушат марихуана, поставят децата си под угрозата
Коментари Харесай

Изследване: Бременните жени, които пушат марихуана, излагат децата си на риск от психоза

Бременните дами, които пушат марихуана, слагат децата си под угрозата от неуравновесеност по-късно през живота им. Това демонстрират резултатите от ново проучване, извършено в Съединените щати.

„ Пренаталното излагане на марихуана е обвързвано с увеличение на склонността към неуравновесеност у детето на към 10-годишна възраст”, изясни ръководителят на проучването Джереми Файн от Вашингтонския университет в Сейнт Луис.

Учените са стигнали до заключението поради способността на главната психоактивна съставна част в марихуаната – тетрахидроканабинол, да преодолява плацентната преграда. По този тя влияе върху развиващия се фетус.
Рекордно количество марихуана заловиха на сръбската граница 1,1 тона от неразрешената субстанция са били предопределени за турския пазар
Употребата на канабис от бременни се е нараснала със 75 на 100 сред 2002 година и 2016 година

„ Едно от вероятните пояснения за нараствания риск от неуравновесеност в резултат на приложимост на марихуана, откакто дамата е схванала, че е бременна, е, че ендоканабиноидната система от рецептори евентуално не е на мястото си през първите седмици от бременността”, сподели Райън Богдан от екипа.

Напоследък редица проучвания демонстрираха, че канабисът може да повреди психологичното и физическото здраве. Марихуаната даже беше обвързвана с меланхолия и самоубийствено държание у младежите.

Резултатите от проучването са оповестени в JAMA Psychiatry.
Използвани са материали на БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР