Бременните жени често са много раздразнителни. Хората често обвиняват хормоните

...
Бременните жени често са много раздразнителни. Хората често обвиняват хормоните
Коментари Харесай

8 фрази, които могат да вбесят бременна жена

Бременните дами постоянно са доста раздразнителни. Хората постоянно упрекват хормоните за това. Но в действителност такова нервно положение може да се изясни освен с физиологични аргументи: бъдещите майки са обезпокоени за децата си и защото в действителност схващат какъв брой огромна е отговорността, те са под голямо напрежение. Така че всяка видимо безобидна фраза, която хората споделят, може да докара до експлоадиране от страна на бременната жена.

Решихме да създадем живота на бременните дами по-лесен и направихме лист с изречения, които не би трябвало да се употребяват в наличието на бъдеща майка.

Всички типове забрани

Като цяло хората не обичат възбраните и в случай че приказваме за бременни дами, това е специфичен случай. Бременните знаят по-добре от всеки различен какво могат да вършат и какво не, тъй като техните лекари към този момент са ги уведомили за това. Ако не сте доктор, не давайте глупави препоръки.

Напомняне, че не би трябвало да бъдат нервни

Сериозно? Тогава за какво би трябвало да казвате тези думи? Бременните дами са обезпокоени, тъй като желаят бъдещото им бебе да е крепко. Освен това те изпитват хормонален дисбаланс в телата си. Така че, в случай че желаете да извършите живота им по-лесен, просто избягвайте да казвате такива думи. Тези думи имат тъкмо противоположния ефект- евентуално дамата доста ще се изнерви.

" Бременността не е болест "

Ако е по този начин, за какво " диагностицираме " бременността? Да, упованието на бебето е хубаво нещо, само че въпреки всичко е огромен стрес за тялото.

Неуместни въпроси за репродуктивното здраве

Въпросът дали дамата е забременяла ин витро или естествено може би е най-неуместния. Повечето хора не обичат да приказват за репродуктивното си здраве.

" О, имаш толкоз огромен стомах! "

Обикновено, откакто хората кажат това, те се пробват да допрян корема. Ако не сте непосредствен родственик на бъдещото бебе, не правете това! Жените имат по този начин наречения майчински инстинкт и не обичат други хора да са толкоз близки с децата им. И да, тя знае за размера на корема си, няма потребност да й го споделят. Това може да бъде в действителност дразнещо. Най-доброто, което можете да извършите, е да й помогнете, тъй като може да е мъчно за нея да се движи.

" Когато аз бях бременна... "

Още по-лошо е, в случай че тази фраза е последвана от нещо като: " Когато бях бременна, коремът ми беше... " Бременните дами в действителност се тревожат за бебетата си и постоянно мислят, че нещо не е наред с тях. Дори и бъдещата майка да е сигурна, че бебето й е напълно наред, това съпоставяне е в действителност дразнещо и може да я накара да се усеща по този начин, като че ли бременността й е по-лоша от непознатата.

" Имате ли потребност от бебешки облекла? Имам останали. "

Трябва да бъдете доста деликатни, когато се пробвате да предложите такава помощ. Много постоянно, изключително в случай че е първата им бременност, майките избират да купуват нови облекла за децата си и сами да избират магазини. Ако казусът е подобен, не забравяйте, че великодушното Ви предложение може да се одобри като опит да се отървете от нещата, от които не се нуждаете.

Въпроси за името

Този въпрос може да бъде заложен единствено от близки другари и родственици. Ако не сте най-близкият до бременната жена, не би трябвало да питате такива неща, тъй като това е в действителност персонално нещо. Някои хора избират да не споделят концепциите си за имена, тъй като са суеверни.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР