Бременна в последните месеци и с ограничени финансови средства, Кендра

...
Бременна в последните месеци и с ограничени финансови средства, Кендра
Коментари Харесай

Изумителната история на блондинката, която започна от нулата, а сега притежава бизнес за 1 милиард долара

Бременна в последните месеци и с лимитирани финансови средства, Кендра Скот знае, че би трябвало да откри метод да печели повече пари. Докато чака раждането на първото си дете в дома си в Остин, щата Тексас, тя стартира да скицира бижута. Това се случва през далечната 2002-а, когато 28-годишната към оня миг Скот има единствено 500 $ спестявания, с които се пробва да стартира личен бизнес, написа webcafe.bg.

След като се ражда синът й, Кендра взема решение, че ще се оппита да продаде обеците и други неща, които основава по скиците си. Създава това, което е основата на първата й сбирка, слага бебето в слин и образците от бижутата - в железна кутия за чай.

После обикаля из бутиците на Остин като се пробва да продаде бижутата си. Разпродават се още на първия ден. От този ден нататък Кендра има собствен бизнес.

Сега едноименната компания на Скот, която сега е на 44 години - Kendra Scott - е с пазарна капитализация над 1 милиарда $, а персоналното й положение е към 500 млн. $. Тя е в класацията на Forbes за най-богати самореализирали се дами в Съединени американски щати за 2017-а - на 36-то място и над звезди като Тейлър Суифт и Бионсе.



Скот е родена и израснала в Средния Запад - Уисконсин. Следва в университета в Тексас, само че напуща единствено след година и в последна сметка заживява в Остин. После основава и управлява бизнес в продължение на две години като прави удобни шапки за дами, преминаващи през химиотерапия.

Вдъхновението за Кендра идва от починалият й пастрок, а част от приходите й отиват за локални лечебни заведения, които се борят с заболяването.

Идеята за стартъпа за бижута се заражда, откакто по нейни думи осъзнава, че има огромна ниша на пазара - множеството бижута са или доста скъпи, или извънредно евтини (и грозни). По средата няма съвсем нищо.

Така че нейният проект е да сътвори качествени бижута със скъпоценни камъни, които тя и други дами на драго сърце ще носят, само че на по-достъпна цена. Според нея всяка жена, без значение какви са финансите й, желае да се усеща уверена и красива.

Първоначално Кендра продава единствено на едро като зарежда единствено други магазини, вместо да отвори собствен личен. Kendra Scott се разраства постепенно, само че устойчиво.

Скот споделя, че й оказва помощ и последователното назначение на положителни експерти, с чиято помощ тя развива и уголемява основания в Оситн бизнес. Все отново тя среща и някои провокации, изключително в персоналния си живот - първият й брак завършва малко след раждането на второто й дете.



Въпреки това се концентрира върху построяването на екип от надарени хора, които да оказват помощ с развиването на бизнеса. Седем от първите служите - все дами - още работят с нея и до ден-днешен.

През 2010-а компанията прави преход и към търговия на дребно като отваря първия си магазин в Остин. Според Скот това е преломен миг за бизнеса и тя е твърдо решена бижутата й да се разграничават от обичайните.

Елитните бижутерийни магазини са известни с това, че са прекомерно официални и респектиращи с кадифените си мебели и затворените стъклени витрини. Кендра желае да сътвори преживяване, което е топло, приветливо и най-много - занимателно.

В резултат на това клиентите в магазините на Kendra Scott са насърчавани да вземат в ръце и тестват бижутата - нещо, немислимо при други марки бижута. Пазаруващите сами могат да основат бижута за себе си като съчетават разнообразни скъпоценни камъни и метал, разнообразни обеци, колиета, гривни и пръстени.

Сега компанията има 80 магазина за търговия на дребно в Съединени американски щати и уеб страница, който доставя по целия свят. Освен това нейните бижута се продават и в някои профилирани магазини в Европа.

Фирмата има към 2000 чиновници, 96% от които са дами. Въпреки че в този момент зад нея стоят капиталови компании, Скот остава мажоритарен притежател.



Кендра се оказва като еднорог в сектора. Тя не робува на трендове и жъне триумфи, до момента в който другите изпитват от ден на ден усложнения. Основната причина за триумфа е, че дизайнерката е в действителност себереализирала се жена - млада майка, положила доста старания, с цел да стигне там, където е в този момент.

Освен това Скот е блага и общителна и това се отразява и в връзките в компанията и в магазините. Създава чувство за общественост, което се харесва на клиентите. Няма я страховитата сянка на злокобния водач, а единствено другарска конюнктура.



По отношение на самите бижута Кендра съумява да предложи на клиентите тъкмо каквото желаят и то на допустима цена. Марката й предлага бижута с персонално чувство и мощно лъчение, само че на цена, която се възприема добре от клиентите. Освен това компанията взе участие в редица благотворителни начинания.

Миналата година Kendra Scott подарява 5 млн. $ плюс хиляди бижута на благотворителни организации, най-вече отдадени на помощта на дами и деца.

Един от образците за филантропията на компанията е програмата Kendra Cares, в която пациенти в педиатрични лечебни заведения могат да основават бижута Kendra Scott гратис за самите себе си или за родител или настойник.

Служителите на Kendra Scott също по този начин са направили над 2000 часа доброволчески труд и магазините на компанията в Съединени американски щати са били домакини на над 10 000 събития за набиране на средства за благотворителни дела.

Скот споделя, че компанията е твърдо решена да продължи с тези благотворителни начинания, тъй като тя базира бизнеса на три фундамента -  семейство, мода и филантропия, които са тенденция за всичко, което вършат.



В насоката на " фамилията " компанията предлага великодушен отпуск по майчинство за работещи почасово и на цялостен работен ден, финансово подкрепяне за осиновяване и битка със случаи на неплодородие, плюс фонд за подкрепяне на фамилии в спешни интервали. Персоналът може да води бебета и дребни деца на работното си място.

" Бижутата и модата може да наподобяват като повърхностна промишленост, само че аз ги схващам повече като опция да сторя положително за общността ", споделя Скот, която е наново омъжена и към този момент има три деца.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР