Бременна туристка е претърпяла инцидент под връх Вихрен. Сигналът е

...
Бременна туристка е претърпяла инцидент под връх Вихрен. Сигналът е
Коментари Харесай

Военен хеликоптер спаси пострала бременна под връх Вихрен

Бременна туристка е претърпяла случай под връх Вихрен. Сигналът е подаден в следобедните часове на вчерашния ден. Жената е била в ранна бременност, имала е мощно кървене, описват планинските спасители, взели участие в акцията.

Екипаж на вертолет „ Кугар ” от състава на 24-та авиационна база " Крумово " извърши избавителна интервенция на потърпевша туристка в Пирин през вчерашния ден. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

От МО показват, че в 16:58 ч. хеликоптерът е изхвърчал за региона под връх Вихрен, като пациентката е превозена до Банско, където е поета от профилиран медицински екип. Спасителната задача приключи сполучливо в 18:40 ч., дават още данни от МО.

Спасителната интервенция е извършена по предписание на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов след искане от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”.

Според планинските спасители, намесата на хеликоптера освен е улеснила акцията, само че и е помогнала за удобната развръзка и е избавила два човешки живота.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР