Бременна жителка на Шри Ланка се е самовзриви след като

...
Бременна жителка на Шри Ланка се е самовзриви след като
Коментари Харесай

Бременна ислямистка се самовзриви заради Кървавия Великден в Шри Ланка

Бременна жителка на Шри Ланка се е самовзриви откакто локални служители на реда влязоха в нейния дом, написа английският в. Дейли мейл.

Служители на реда са правили профилирана интервенция по задържането на членове и симпатизанти на "Ислямската страна " (ИД) по отношение на атентатите от 21 април. Когато пазители на закона са влезнали в населявания от Имсата Ибрахим, наричана и Фатима, дом, тя е задействала взривно устройство. Експлозията е умъртвила нея, неродената ѝ рожба и други три деца на Имсата. Самоубийцата е била сестра на двама от атентаторите-камикадзе, взривили се на 21 април.

Братята Ибрахим и Илхам Ибрахим са направили офанзивата против католическата черква "Свети Антоний ", когато християните са отбелязали Великден. Тримата родственици са били деца на Мохамад Ибрахим – един от най-богатите хора в азиатската страна и считан за главният експортьор на подправки от Шри Ланка. Предприемачът, макар че е роден като мохамеданин, е бил през младежките си години уверен болшевик. Бизнесменът също е станал прочут и с благотворителни акции. Той също е купил цялостен квартал в някогашната столица на страната – Коломбо за фамилията си.

Властите в азиатската островна страна също са декларирали кого считат за основател на Кървавия Великден. Става дума за локалния гражданин Захран Хашим. Мъжът, за чиято възраст се допуска, че е сред 30 и 40 години, е бил почитан член на "Токвид джамаат " – радикална организация, считана за клон на ИД.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР