Брекзитът очаквано доминира на срещата между британския премиер Тереза Мей

...
Брекзитът очаквано доминира на срещата между британския премиер Тереза Мей
Коментари Харесай

Тръмп и Мей в спор за Брекзит

Брекзитът предстоящо господства на срещата сред английския министър председател Тереза Мей и американския президент Доналд Тръмп през вчерашния ден вечерта.

Според Мей, това е късмет за напредък на английската стопанска система. За Тръмп обаче проектът, който тя предлага за времето след " развода " с Европейски Съюз може да заплаши комерсиалното съглашение със Съединени американски щати.

Според него, това, което предлага Мей, не е същото, за което са дали своят вот британците на референдума.

" Казах ѝ по какъв начин да го направи, само че тя не ме послуша ", съобщи той пред " Сън ".

Припомняме, че методът, по който Кралството ще излезе от Съюза разклати съществено самото английско държавно управление, като основни министри-привърженици на " корав Брекзит " подадоха оставки.

Проучване на YouGov демонстрира, че едвам 13% от запитаните смятат договорката с Брюксел за добра в този тип. Преговорите за излизането от Общността не престават по-късно този месец, само че и от Европейски Съюз признаха, че няма да бъдат леки.

Мей разгласява през вчерашния ден Бяла книга със своя проект и Европейски Съюз ще се произнесе, когато се запознае с него, само че основният договарящ Мишел Барние към този момент изрази запасите си.

Самият Тръмп дефинира някогашния външен министър Борис Джонсън като превъзходен претендент за министър председател, тъй като постоянно получава това, което желае.

Скандалите към Брекзит разклатиха и поста на Мей измежду консерваторите. Джонсън е измежду любимците за водач на партията.

Както бе обявено по-рано, Тръмп дойде през вчерашния ден на 4-дневно посещаване в Лондон.

Той бе " посрещнат " от митинги, а изследванията демонстрират, че обществото е разграничено в оценката си за ръководството му.

Това се случва макар хвалбите на Тръмп, че британците го обичат.

Демонстрантите го упрекнаха в расизъм, а в обществените мрежи не бяха спестени и рецензии към Мей, която " разпънала аления килим за еди женомразец ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР