Брекзит, здравеопазването, образованието и сигурността бяха основните теми в телевизионния

...
Брекзит, здравеопазването, образованието и сигурността бяха основните теми в телевизионния
Коментари Харесай

Предизборен дуел на Джонсън и Корбин

Брекзит, опазването на здравето, образованието и сигурността бяха главните тематики в телевизионния спор на водачите на консерваторите Борис Джонсън и на лейбъристите Джереми Корбин в навечерието на предварителните парламентарни избори на 12 декември.

Премиерът Борис Джонсън дефинира съглашението, което подписа с Европейския съюз, като " прелестно " и настоя, че Брекзит ще се случи на 31 януари. " Цялата страна ще излезе изцяло като единно цяло и ще подписва търговски покупко-продажби по целия свят, в това число и Северна Ирландия, сподели Джонсън. Той още веднъж упрекна съперника, че още намерено не е споделил дали е за или е срещу Брекзит. Премиерът съобщи още, че лейбъристите не разкриват елементи от съглашението с Брюксел, което биха желали да реализират.

На собствен ред Джереми Корбин дефинира съглашението като " по-лошо от подписаното от предходния министър председател Тереза Мей " и изиска то да бъде гласувано на още един референдум. Лейбъристкият водач повтори изложби към този момент нееднократно проект, който счита да въплъти, в случай че завоюва изборите и поеме ръководството на страната. " Ние за три месеца ще съгласуваме ново съглашение с Европейски Съюз и в границите на шест месеца ще представим това съглашение за оценка на народа ". Според него съгласуването на ново комерсиално съглашение със Съединени американски щати след Брекзит ще изисква минимум 7 години, а самото то ще влезе в несъгласие с бъдещите съглашения с Европейски Съюз.

Проучване на социологическата организация YouGov демонстрира, че 51% от гледалите дебата считат Джонсън за победител, а 49% дефинират Корбин като политика, който е надвил. Допитването е извършено измежду 1646 души. Въпреки, че Борис Джонсън печели, разликата е напълно дребна, регистрират анкетиращите. Резултатите не взимат поради хората, които са дали отговор " не знам ".

Междувременно водачите на Шотландската национална партия и Либералдемократическата партия, които са опозиционни партии, се възмутиха, че на телевизионния спор са били поканени единствено Джонсън и Корбин. По този метод желанието на милиони британци да останат в Европейски Съюз не беше отразено, споделят от двете обединения.

Последното изследване на публичното мнение на YouGov на настройките преди избори регистрира, че 42% поддържат Консервативната партия на Борис Джонсън, а 30% Лейбъристката партия на Джереми Корбин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР