Брекзит засяга до голяма степен бъдещето на Европейския съюз. Това

...
Брекзит засяга до голяма степен бъдещето на Европейския съюз. Това
Коментари Харесай

Как Брекзит ще засегне българите във Великобритания?

Брекзит визира значително бъдещето на Европейския съюз. Това сподели в изявление за Novini.bg евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк. Припомняме, че довечера Европейският парламент ще гласоподава през днешния ден съглашението за отдръпването на Англия от Евросъюза.

На мен ми се желае в този миг да сложим значимия въпрос за какво се стигна дотук, тъй като преди 35 години за първи път беше разрешено на една страна да избира избрани политики, в които да взе участие в Европейския съюз, а в други да не взе участие. Беше прибавен тежък двоен стандарт във връзка с присъединяване в европейските политики – нещо, което следим и в сегашния миг – едни са в Шенген, други не са, за едни има Механизъм за съдействие и инспекция, за други няма, за едни има един тип храна и козметика, за други има различен тип храна и козметика. Двойният стандарт в политиката е част от дневния ни ред и с това би трябвало да се борим. Ако Европейският съюз желае да бъде значим външнополитически състезател, а в това време и да бъде покрай своите жители, неизбежно въпросът с двойния стандарт би трябвало да бъде изчистен, съобщи Кючюк.

Европарламентът гласоподава Брекзит

Ще гласуваме за съглашението за излизане на Англия от Европейския съюз по една доста елементарна причина – да има спретнат Брекзит. Противното значи бракоразвод, без той да бъде спретнат и бъдещите отошения сред Обединеното кралство и Европейския съюз да бъдат в несигурни ръце, добави евродепутатът от Движение за права и свободи.

По думите му договарянията ще бъдат доста тежки. Струва ми се, че е доста оптимистично в границите на 11 месеца да се чака да бъде реализирано широкообхватно комерсиално съглашение. По-скоро отиваме на разновидността, в който Европейският съюз и Англия ще се спогодят по избрани въпроси. Търговията е от интерес и за двете страни, имиграционната политика е доста значима тематика, политиката по климатичните промени, сигурността и обмяната на информацията са основни въпроси, присъединяване в стратегиите на Обединеното кралство е доста значим въпрос. И всичко това би трябвало да се случи в границите на 11 месеца. Притеснението ни е, че договаряйки тези доста значими въпроси, тематиката за правата на европейските жители, живеещи на територията на Обединеното кралство и респективно на английските жители, които живеят на европейска територия, да не бъдат заметени под килима, разяснява Илхан Кючюк.

Евродепутатът изясни, че към сегашния миг сънародниците ни във Англия нямат нито статут на уседналост, нито прелиминарен статут. Този въпрос следва да бъде решаван. Наш интерес е хоризонталната политика да бъде във всички резолюции, сподели той.

Евродепутатът Емил Радев пред NOVINI.BG: Тъжно ни е за Англия

Важен миг е уеднаквяването на просветителните стандарти и уеднаквяването на квалификацията на българските жители. Британското държавно управление приказва през последните месеци, че свободното придвижване ще завърши в първия ден (след Брекзит – б.р.), само че в това време администрацията подхваща съответни дейности, които целят да запазят и живеещите в Обединеното кралство, и работещите, и студентите и учениците, които се образоват там. В подобен случай хората са в безпорядък. Някой би трябвало да ги осведоми, да даде ясна информация със периоди и когато е нужна поддръжка, в случай че би трябвало и юридическа, да бъде дадена такава, съобщи още Илхан Кючюк.

Той посочи, че сънародниците ни във Англия могат да намерят съответна и правдива информация за процесите към Брекзит от посолството, както и от неправителствените организации, които работят на ежедневна база с Европейския съюз.

Вижте във видеото още детайлности за това по какъв начин Брекзит ще засегне българите във Англия:
iframe src= " https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNovini.bg%2Fvideos%2F1500703143414276%2F&show_text=0&width=560 " width= " 560 " height= " 315 " style= " border:none;overflow:hidden " scrolling= " no " frameborder= " 0 " allowTransparency= " true " allowFullScreen= " true " >
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР