Брекзит ще засегне шотландската петролна столица Абърдийн най-сериозно от всички

...
Брекзит ще засегне шотландската петролна столица Абърдийн най-сериозно от всички
Коментари Харесай

Кой ще е най-силно засегнатият град от брекзит?

Брекзит ще засегне шотландската петролна столица Абърдийн най-сериозно от всички английски градове. Лондон също се подрежда измежду най-засегнатите градове, като икономическата продукция на британската столица в средносрочен проект може да регистрира спад от до 2.6%, съгласно учени от London School of Economics.
Икономическата продукция на английските градове ще се намали приблизително с 2.3% при положение на корав брекзит, при който Англия ще би трябвало да търгува с Европейски Съюз по разпоредбите и с митата на Световната комерсиална организация, написа Bloomberg.

Спадът при положение на мек брекзит и контрактувани нулеви мита, само че и при засилен граничен надзор и митнически инспекции, ще докара до намаляване с 1.2% по-малко.

“Всеки регион се чака да бъде отрицателно обиден, само че градовете евентуално ще пострадат най-вече,” съгласно създателите на изследването. “Последиците се чакат да бъдат по-негативни при корав брекзит, защото нарастването на комерсиалните разноски ще бъде по-голямо.

Авторите на изследването предизвестяват, че последствията евентуално ще са още по-сериозни от предстоящите, тъй като то преглежда само комерсиалните разноски, а не взема поради измененията в нововъведенията, непознатите вложения и имиграцията.

Абърдийн ще е най-сериозно засегнатият град, без значение от корав или мек сюжет при брекзит, съгласно създателите на изследването, които предвиждат, че икономическата продукция на града ще намалее с 3.7 и 2.1% при двата сюжета, респективно.

Лондон ще е седмият най-силно обиден от 62 прегледани града при случай на корав брекзит. Това ще смъкна 2.6% от икономическата продукция на столицата.

При сюжет на мек брекзит Лондон се оправя малко по-добре, нареждайки се на 21-о място, със загуба от 1.3% от икономическата продукция. Кроули и Барнзли ще са най-слабо засегнатите градове и при двата сюжета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР