Брекзит ще донесе нови възможности за българските фирми, които искат

...
Брекзит ще донесе нови възможности за българските фирми, които искат
Коментари Харесай

Брекзит ще отвори нови врати за нашите компании, искащи да развиват дейност във Великобритания

Брекзит ще донесе нови благоприятни условия за българските компании, които желаят да развиват активност във Англия и те не трябва да се изпускат. Около това изказване се сплотиха участниците в откриващия панел на извършения през днешния ден конгрес Go global. Събитието, проведено от Британско-българската бизнес асоциация, притегли наши компании, които имат концепция да стъпят на английския пазар.

Приветствие към представителите на бизнеса и гостите на форума сервира доктор Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия. „ Предстоят забавни времена, които ще отворят нови порти за нашите компании “, уточни доктор Таков. Излизането на непознат пазар значи да адаптираш бизнеса си към световните трендове, тъй като страните не са капсулирани и трендовете в техните стопански системи следват интернационалните. „ Сега след Брекзит ще има оживление на пазара, което би трябвало да се употребява като вход към съответната страна. “ Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия работи доста интензивно за интернационализацията на бизнеса у нас. „ С индикативната си стратегия, с организирането на търговски задачи зад граница се опитваме да разтеглим обсега на локалния бизнес и да му помогнем, да го насочим по какъв начин да стане световен. “

Брекзит ще даде началото на нови пътища за търговия. „ Британските компании ще търсят привилегировани търговски връзки с други елементи на света “, е мнението на господин Омуртаг Петков, ръководител на Bританско-българска бизнес асоциация. Но no deal Брекзит би могъл да има непредвидими и пагубни последствия за бизнеса и от двете страни – и във Англия, и по света. “Невъзможността да измериш рационалния риск е неподходяща за всеки бизнес “, акцентира още господин Петков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР