Брекзит няма да има. В това е убедена проф. Нина

...
Брекзит няма да има. В това е убедена проф. Нина
Коментари Харесай

Брекзит няма да има, убедена проф. Дюлгерова

" Брекзит няма да има . " В това е уверена проф. Нина Дюлгерова .

Причината за нейната увереност е в разговора, който се води на политическо равнище. Дюлгерова го разказва като разговор на служители , които показват, оферират, съветват свои хрумвания.

Предстоят 800 промени, преди Англия да излезе от Европейски Съюз , само че действително дейности няма.

Според Нина Дюлгерова Брекзит е в голям ущърб на по-голямата част от британското общество. Ключови организации в страната напуснаха Англия и това съгласно нея е единственото, което се е трансформирало. " Брекзит е заслон, зад който се вземат решение политически въпроси , само че освен на бъдещето на британската страна, а и на Европа ", акцентира професорът. От една страна Брекзит, а от друга - балканският пъзел не дават опция на Европа, в целокупност и в обособените членки, да построи устойчива и предсказуема политика , която да даде една сигурност освен на европейските поданици, само че и да възвърне позициите на Съюза на световен състезател.

Според Дюлгерова сега Европа е районен състезател , на който постановат и показват да прави това, което другите желаят.

Това, което следим във водещите страни в Европа, са основни процеси и един от тях е властта и бъдещето на Ангела Меркел в Германия. Нещата надали ще бъдат решени преди евроизборите, а Меркел е залогът на това , което Доналд Тръмп съобщи преди седмица - за какво не се прави нищо за трансатлантическото съдействие. Безспорна е дестабилизацията на Германия, само че Ангела Меркел е единствената, която даде отговор на Тръмп по въпроса, изясни професорът.

" Девет месеца преди изборите не могат да се вършат ясни прогнози ", безапелационна е Дюлгерова, съгласно която обаче очевидно всички партии в България сега към този момент са в развой на избори.

Битката за Европейски Съюз ще бъде като настройка. Не бих сложила акцент върху въздействието на Съединени американски щати в крайното процентно отношение на партиите в Европейски Съюз, тъй като нещата няма да се вземат решение във Вашингтон, уверена е Дюлгерова, съгласно която процесите в световен и районен проект от ден на ден се изплъзват от контрола на Съединени американски щати.

" Отношението Скопие -Атина минава през ползите на Съединени американски щати , само че и не би трябвало да изключваме борбата за въздействие Русия-Китай, а също и Израел " , съобщи Дюлгерова.

" Битката за ползи на Балканите сега е съсредоточена напълно там (Гърция и Македония, бел.ред.), съобщи Дюлгерова.

" Руската политика е енергийна, само че към този момент със мощен съдружник в лицето на Китай ", означи професорът.

Европа в идващите месеци до изборите ще има безпределно забавни зараждащи или преставащи да съществуват зони на напрежение. На равнище съюз и на равнище държавни управления има изразителност , само че тя разединява повече, в сравнение с сплотява, счита Дюлгерова.

До изборите в Съединени американски щати на 6 ноември ще следим изненадващи изказвания от страна на президента, ще се отваря бомба, обвързвана с нуклеарния контракт от 1987г., откакто самият президентът Тръмп ни изненада с оповестяването, че Съединени американски щати излиза от Договора.

" Всичко, което върви във външнополитически проект от Съединени американски щати, има своята вътрешнополитическа аргументация ", разяснява Дюлгерова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР