Брекзит на 31 януари е главният приоритет на британското правителство

...
Брекзит на 31 януари е главният приоритет на британското правителство
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II: Брекзит на 31 януари е топ приоритет на британското правителство

Брекзит на 31 януари е основният приоритет на английското държавно управление на премиера Борис Джонсън, сподели през днешния ден кралица Елизабет Втора в тронното си слово, в което показа програмата на новия кабинет след парламентарните избори преди седмица, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Приоритетът на моето държавно управление е излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз да стане факт на 31 януари ", съобщи тя на тържествено съвещание на двете камари на Народното събрание.

„ След това моите министри ще се стремят към бъдещи връзки с Европейския съюз, учредени на съглашение за свободна търговия, което е от изгода за цялото Обединено кралство. Те също по този начин ще стартират търговски договаряния с други водещи световни стопански системи “, сподели английската кралица.

Преди тронното слово министър председателят разгласи, че е подготвил „ най-радикалната “ държавна стратегия от едно потомство. Джонсън, чиито консерватори завоюваха огромно болшинство в Камарата на общините на изборите на 12 декември, даде обещание да реализира Брекзит в края на идващия месец, след което да се концентрира върху вътрешнополитически цели като опазването на здравето и сигурността.

„ Нашата упоритост е нищо по-малко от цялостна промяна на нашата страна за по-добро “, акцентира английският министър-председател. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР