Брекзит, енергийните и инфраструктурни проекти са били в центъра на

...
Брекзит, енергийните и инфраструктурни проекти са били в центъра на
Коментари Харесай

Томислав Дончев и Грег Хандс обсъдиха енергийни и инфраструктурни проекти


Брекзит, енергийните и инфраструктурни планове са били в центъра на диалозите на английския министър на търговията Грег Хандс с българския вицепремиер Томислав Дончев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Проведох отлична среща с българския вицепремиер Томислав Дончев, с който обсъдихме търговията, Брекзит, инфраструктурните потребности, опциите на английските компании за вложения, енергийните планове с акцент върху добива на нефт и естествен газ", сподели Хандс, който през днешния ден е на къса аудиенция в София. Българският хазаин го е срещнал с инфраструктурните проекти в страната.

Британският министър на търговията е имал "полезен разговор" със заместник-министъра на енергетиката Жечо Станков.

"По време на диалога засегнахме огромните благоприятни условия за английските компании в петрола и газа, нуклеарната и чистата сила. Също по този начин научихме за целите на България по време на нейното председателство на Европейския съюз", което стартира на 1 януари 2018 година, съобщи министър Грег Хандс.

Най-голямата английска инвестиция у нас е на компанията "Петрокелтик", която се занимава с изследването и рандеман на природен газ в шелфа на Черно море.

След диалозите си с високопоставените български политици Грег Хандс стартира среща с представителите на бизнеса от двете страни в резиденцията на посланика на Нейно Величество в София. Разговорите са закрити за публицисти.

Тази седмица означи съществено оживление в контактите сред София и Лондон, които другояче са много редки. Българският министър председател Бойко Борисов дойде в Лондон, където беше признат от премиера Тереза Мей. По време на диалозите той изрази вяра, че Англия ще остане наш стратегически сътрудник, а също по този начин засегна тематиката за българите на Острова.

От 1 януари 2018 година България поема ротационното председателство на Евросъюза за 6 месеца. Една от главните тематики ще бъде постигането на съглашение сред районния блок и Лондон за Брекзит. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР