Брекзит без сделка би било предателство към решението на Великобритания

...
Брекзит без сделка би било предателство към решението на Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания може да се разпадне при Брекзит без сделка

Брекзит без договорка би било изменничество към решението на Англия да напусне Европейския съюз, съобщи някогашният финансов министър Филип Хамънд. Той подложи на гневна рецензия „ разрушителния “ метод на премиера Борис Джонсън към договарянията.
Хамънд, който се отдръпна като министър единствено няколко часа преди Джонсън да поеме поста от Тереза Мей на 24 юли, съобщи, че няма известен или парламентарен мандат за безуспешен Брекзит, заявявайки, че множеството хора желаят верен излаз от Европейски Съюз.
"Напускане без договорка би било изменничество за резултата от референдума през 2016 година Не би трябвало да се случи ", написа той във вестник "Таймс ".
Той сподели, че това може да трансформира Англия в "умалена и не обръщаща внимание на публичното мнение дребна Англия ".
Британският парламент три пъти отхвърля съглашението за отдръпване. Мей договаря с Брюксел, като доста депутати се смущават от защитния механизъм, който ще задържи Англия в митническите договорености на Европейски Съюз за попречване на твърда граница на остров Ирландия.
Хамънд сподели, че промяната на позицията от търсене на промени в защитния механизъм към условието за отстраняването му "е изопачаване от твърда преговорна позиция към злощастие " и това слага невероятно висока преграда.
„ Това е искане, към което Европейски Съюз не може и няма да се причисли. Време е нашето държавно управление да показва своя ангажимент за същински договаряния с Европейски Съюз за реализиране на съглашение. "
Англия би трябвало да напусне Европейския съюз на 31 октомври. Джонсън даде обещание да се придържа към тази дата, без значение дали може да се реализира договорка с Брюксел или не.
Хамънд добави, че Брекзит без договорка би заплашил интегритета на Англия, доколкото слага пред срутване мирните съглашения в Северна Ирландия и може да провокира референдум, с който провинцията да напусне кралството и да се причисли към Република Ирландия, която е член на Европейски Съюз.
Това също по този начин може да докара до референдум за отделянето на Шотландия и вероятното раздробяване на Англия, твърди Хамънд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР