Брекзит без сделка би било национална катастрофа.Това предупреди лидерът на

...
Брекзит без сделка би било национална катастрофа.Това предупреди лидерът на
Коментари Харесай

Брекзит без споразумение – „национална катастрофа”, предупреди Корбин и поиска избори

Брекзит без договорка би било " национална злополука ".

Това предизвести водачът на Лейбъристката партия на Англия Джереми Корбин по време на годишна конференция на партията, представен от " Гардиън ".

Корбин прикани за осъществяване на предварителни избори, в случай че депутатите отхвърлят контрактуваното от премиера Тереза Мей с Брюксел за Брекзит.

Шефът на лейбъристите посочи, че ще гласоподават срещу проекта на Мей от " Чекърс ", в случай че оформя основата на финалното съглашение с Брюксел за овакантяване на Европейски Съюз. Според него министър председателят би трябвало да свика нови избори, в случай че не успее да прокара договорката в Народното събрание.

Корбин разгласи позицията на партията в края на едночасово послание, по време на което той даде обещание партията да води " непреклонна акция против антисемитизма и расизма във всичките им форми ". Той упрекна торите в лицемерие във връзка с расизма и антисемитизма.

" Лейбъристите ще гласоподават срещу проекта от " Чекърс " и каквото е останало от него, и ще се опълчват на напускането на Европейски Съюз без съглашение ", закани се той пред делегатите в Ливърпул.

Напускането на Европейски Съюз без съглашение би било " национална злополука " и " в случай че Народното събрание отхвърли съглашение на торите или държавното управление въобще не успее да подписа съглашение, ние всички ще настояваме за парламентарни избори ", продължи той.

Корбин косвено загатна опцията за осъществяване на втори референдум - въпросът господства на конференцията, отбелязвайки, че в случай че не е допустимо да се провеждат парламентарни избори, " всички разновидности остават на масата ".

По думите му Мей предлага на Англия избор сред " без съглашение и неприятно съглашение " за Брекзит. Според него торите желаят да употребяват Брекзит, с цел да наложат " шокова теория на свободния пазар " в Обединеното кралство.

Председателят на Лейбъристката партия съобщи, че Мей е персонално виновна за " мръсната, цинична " имиграционна политика на страната.

Речта на Корбин съдържа няколко нови политически обещания. Той даде обещание зелена енергийна политика, която ще докара до разкриване на нови 400 000 работни места до 2030 година Според него климатичните промени са " най-голямата опасност за човечеството ".

Той разяснява и външнополитически тематики. По думите му доказателствата " в този момент ясно сочат съветската страна ", че е виновна за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри.

Лейбъристът упрекна президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че обръща тил на интернационалното право.

След като президентът Тръмп извади Съединени американски щати от Парижкото съглашение, опита се да анулира иранското нуклеарно съглашение, реалокира американското посолство в Йерусалим и предприе нападателен шовинизъм и търговски политики, той обръща тил на интернационалното съдействие и даже на интернационалното право, предизвести Корбин.

Лидерът на лейбъристите също упрекна английското държавно управление, че си затваря очите за военните закононарушения на Саудитска Арабия.

Корбин заяви, че лейбъристите ще признаят Палестина за страна, когато поемат ръководството на страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР